Ga naar de inhoud
😎

Als een stenen schip torenen de stadswallen van Saint-Malo

Saint-Malo is een prachtige kuststad in Bretagne, Frankrijk, die bekend staat om zijn middeleeuwse stadsmuren en fortificaties. De stadsmuren van Saint-Malo werden gebouwd in de 12e eeuw en dienden oorspronkelijk als bescherming tegen invallen van buitenaf. Vandaag de dag zijn de muren een belangrijke toeristische attractie en een indrukwekkende herinnering aan het verleden van de stad. De stadsmuren zijn gemaakt van granieten blokken en zijn ongeveer 1,8 kilometer lang. De muren zijn voorzien van wachttorens, poorten en kanonnen, die in de loop der eeuwen zijn toegevoegd. Het wandelen over de stadsmuren biedt prachtige uitzichten over de stad en de omliggende kustlijn.saint malo Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op de stadsmuren is het Fort National, een klein fort dat in de 17e eeuw werd gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen vanuit zee. Het fort ligt op een klein eiland net voor de kust van Saint-Malo en is bereikbaar via een brug vanaf de stadsmuren. Bezoekers kunnen het fort verkennen en meer leren over de geschiedenis ervan. Een andere interessante plek om te bezoeken is de Saint-Malo-kathedraal, die dateert uit de 12e eeuw. De kathedraal heeft een indrukwekkende gevel en staat bekend om zijn prachtige glas-in-loodramen. Ook de Château de Saint-Malo, een groot fort dat in de 15e eeuw werd gebouwd en diende als residentie van de bisschoppen van Saint-Malo, is een bezoek waard. Naast het verkennen van de stadsmuren en de omliggende bezienswaardigheden, biedt Saint-Malo ook een sfeervol stadscentrum met smalle straatjes, oude gebouwen en levendige markten. Bezoekers kunnen genieten van lokale specialiteiten zoals de beroemde Bretonse crêpes en cider. Kortom, de stadsmuren van Saint-Malo zijn een indrukwekkend en prachtig voorbeeld van middeleeuwse fortificaties. Het verkennen van de muren biedt een unieke ervaring en een prachtig uitzicht over de stad en de oceaan. Saint-Malo is een must-see bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en architectuur, en biedt een sfeervolle en levendige sfeer die de perfecte setting vormt voor een onvergetelijke vakantie.

Hier enkele vakantie ideeën voor Bretagne:

Anwb-reizen

Wellicht een van de meest mysterieuze regio’s van Frankrijk is het westelijke departement Bretagne. Maak wandelingen langs reusachtige menhirs, historische kastelen en onontdekte bossen. lees verder……..

Allcamps.nl

Bretagne is een schiereiland in het noordwesten van Frankrijk. Hier vindt u een kustlijn van wel 1200 kilometer die vooral bestaat uit ruige rotsen, brede stranden en indrukwekkende baaien. 

Suncamp.nl

Campings Bretagne

TUI.nl

Kenmerkend voor Bretagne zijn de omlijsting door een granieten kustlijn, met baaien en vele vissersplaatsjes, de warme Golfstroom die zorgt voor een verzachting van het klimaat en een weelderige kleurrijke plantengroei landinwaarts.

Vacanceselect

Ruige rotsen, steile kliffen en heerlijke stranden: ontdek woest Bretagne met een lief randje.

Meer reisorganisaties voor Frankrijk

Meer reisideeën voor Frankrijk

(Visited 312 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon