Frankrijk Vakantie ideeën

Saint-Malo een aaneenschakeling van bastions en wachttorentjes

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  saint-malo
  😎

  Als een stenen schip torenen de stadswallen van Saint-Malo

  aan de monding van de Rance trots uit boven de stranden en de haven. De gevels en torens die boven de vestingwerken uitsteken, zorgen voor het unieke silhouet van de stad. Het centrum kunt u bereiken via de omloop van de vesting vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft!
  Een stad van vrije mannen

  Saint-Malo ontstond in de 1e eeuw v. Chr. in Alet. De Gallo-Romeinse haven stond haar plek op het podium af aan deze stad, die in de 12e eeuw op een eiland is gebouwd. Haar welvaart heeft de stad te danken aan haar reders die de zeeroutes afstroopten. De reders gedijden goed binnen de dekking van de vestingmuren die door de discipelen van Vauban werden uitgebreid. In de 18e eeuw zorgden de piraten Duguay-Trouin en Surcouf dat Saint-Malo nog meer aanzien kreeg. De vlag van de stad hangt nu boven de Franse vlag.
  Zeer gastvrije wallen

  De omloop van de “muren” leidt van bastion naar bastion. Aan de ene kant van de wallen liggen de smalle straten van de stad. Aan de andere kant zijn er schitterende uitzichten over de stranden, de haven en de forten. Bij de poort Saint-Vincent, aan de ingang van de stad, liggen de insteekhavens Saint-Servan. Tussen de bastions Saint-Louis en Saint-Philippe zijn het estuarium en Dinard te zien. De stranden strekken zich aan de voet van de stadswallen uit tot aan de toren Bidouane. Bij eb droogt het zand op tot aan de eilanden van de Grand Bé en Petit Bé. Het grote strand Sillon strekt zich bij het kasteel uit.
  (bron: Tourisme Bretagne)

  Hier enkele vakantie ideeën voor Bretagne:

  Booking.com

  Boek hier uw hotel of appartement online.

  HappyHome.nl

  Vakantiehuizen in Bretagne.

  Pharosreizen.nl

  Genieten van de bourgondische cultuur, prachtige landschappen en een warm zonnetje: ga op vakantie naar Bretagne met Pharos Reizen! Dit is niet voor niets één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder de Nederlanders

  Suncamp.nl

  Campings Bretagne

  TUI.nl

  Kenmerkend voor Bretagne zijn de omlijsting door een granieten kustlijn, met baaien en vele vissersplaatsjes, de warme Golfstroom die zorgt voor een verzachting van het klimaat en een weelderige kleurrijke plantengroei landinwaarts.

  Vacanceselect

  Ruige rotsen, steile kliffen en heerlijke stranden: ontdek woest Bretagne met een lief randje.

  Meer reisorganisaties voor Frankrijk

  Meer reisideeën voor Frankrijk

  Kampeerreizen Frankrijk

  saint malo

  saint malo

  saint malo

  (Visited 159 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress