Ga naar de inhoud
rosslyn chapel

😎 Rosslyn chapel, wie lost in zijn vakantie het mysterie op?

De zoektocht van de hoofdpersonen uit De Da Vinci Code eindigt in Schotland, in het plaatsje Roslin. Daar staat de beroemde ‘Rosslyn Chapel’; een kerk die de gemoederen al eeuwenlang bezighoudt. Sinds het boek uitkwam is het aantal bezoekers van de kapel met 40% gestegen en is het een ware bedevaartsplaats geworden voor liefhebbers van het boek van Dan Brown. Niet dat de kapel daarvoor niet bekend was, in tegendeel zelfs, daarvoor is het te veel met mystiek omgeven. De Rosslyn kapel, werd oorspronkelijk de Collegiate Chapel of St. Matthew genoemd en is een 15e eeuws kerkje in het dorp Roslin in de provincie Midlothian, Schotland. De kapel werd ontworpen door William Sinclair (ook wel gespeld als “St. Clair”) van de beroemde St. Clair familie, een edele Schotse familie van Normandische ridders en, volgens een legende, verbonden met de Tempeliers. De bouw van de kapel begon in 1440 en de kapel werd officieel gesticht in 1446. De totale bouwtijd was veertig jaar.

Hier enkele tips!

TUI.nl

Historisch gezien is Schotland één van de meest interessante gebieden. Zo vind je hier de Rosslyn Chapel, bekend uit het boek de Da Vinci Code. En wat dacht je van Glamis Castle, een veertiende-eeuws kasteel waar Elizabeth de Tweede opgroeide.

Anwb reizen

Speur naar de mooiste bezienswaardigheden van Schotland, zoals de Schotse Hooglanden, het beroemde Loch Ness, hoofdstad Edinburgh en Isle of Skye.

Musement.com

Boek hier uw tickets voor musea, attracties en leuke activiteiten in Schotland.

HouseOfBritain.nl

Sommige landen moet u minstens één keer bezocht hebben en één van die landen is Schotland.

Meer vakantie-ideeën naar Schotland
Meer reisorganisaties voor Schotland

Rosslyn
rosslyn
Rosslyn
(Visited 1.311 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon