Griekenland Reisverhalen

Rhodos van Acropolis tot vlindervallei

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  acropolis rhodos

  😎 Rhodos Stad werd al tijdens de Griekse Oudheid bewoond.

  Toen is de Akropolis van Rhodos ontstaan, een antieke oude stad op een heuvel. De Akropolis is nog steeds onderdeel van de huidige stad. Het antieke deel van Rhodos Stad ligt tegenwoordig zo’n anderhalve tot twee kilometer ten zuidwesten van het centrum.
  Van de tempel van Apollo is te zien waar deze ooit gestaan heeft en een paar zuilen zijn zichtbaar waardoor je een idee hebt van de grootte van de tempel. Beter intact zijn het oude stadion en het daarnaast gelegen kleine theater.

  Petaloúdes oftewel de vlindervallei (of vlinderdal) is een dal in de Psínthosbergen. Het dal is bekend vanwege de gestippelde harlekijn. Deze vlindersoort met de prachtige Latijnse naam Callimorpha quadripuncta komt in de zomer massaal naar de vlindervallei om te eten en te paren.
  Wie de vlinders wil zien die moet een beetje geluk hebben. Ze vertoeven hier alleen maar in de maanden juli en augustus. Soms laten ze zich pas erg laat in juli zien. Omdat de vlinders overdag slapen zie je ze vrij lastig zitten op de bomen. Pas als ze opvliegen laten ze hun prachtige felrode kleuren zien.

  Rhodos doet u o.a. via deze aanbieders:

  Meer vakantie-ideeën voor Griekenland

  Meer reisorganisaties voor Griekenland

  rhodos

  rhodos

  rhodos

  (Visited 180 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress