Ga naar de inhoud

acropolis rhodos

😎 Rhodos Stad werd al tijdens de Griekse Oudheid bewoond.

Rhodos Stad, gelegen op het Griekse eiland Rhodos, heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Griekse Oudheid. In deze blog zullen we ontdekken hoe Rhodos Stad tot stand kwam en welke rol het speelde in de Griekse geschiedenis.

De oorsprong van Rhodos Stad gaat terug tot de 5e eeuw voor Christus, toen de stad werd gesticht door de Dorische Grieken. Rhodos was een strategisch gelegen eiland tussen Klein-Azië en het vasteland van Griekenland en was daarom van groot belang voor de handel en de scheepvaart.

De stad groeide al snel uit tot een belangrijk centrum van de Middellandse Zee en kende een bloeiperiode in de Hellenistische periode, toen Rhodos deel uitmaakte van de Ptolemaeïsche dynastie. In deze periode werden er veel monumentale bouwwerken opgericht, zoals de beroemde Kolossus van Rhodos, een enorm standbeeld van de Griekse zonnegod Helios.

Rhodos Stad bleef een belangrijk handelscentrum tijdens de Romeinse periode, en het was ook een belangrijke christelijke stad in de vroege Middeleeuwen. In 1309 werd de stad veroverd door de ridders van de Orde van Sint-Jan en werd het een belangrijk bolwerk van het christendom in de regio.

De ridders richtten een groot fort op in de stad, dat nog steeds te zien is en nu dienst doet als museum. In de loop der tijd werden er ook veel kerken en kloosters gebouwd in Rhodos Stad, waardoor het een belangrijk religieus centrum werd.

In de 16e eeuw werd de stad veroverd door de Ottomanen, die veel van de christelijke monumenten vernietigden. De stad werd echter later gerestaureerd en werd in de 20e eeuw een belangrijke toeristische bestemming.

Vandaag de dag is Rhodos Stad een prachtige mix van oude en moderne architectuur, waar de overblijfselen uit de Griekse, Romeinse en middeleeuwse periodes nog steeds te zien zijn. Het is een levendige stad met talloze winkels, restaurants en bars, maar ook met historische bezienswaardigheden zoals de Akropolis van Rhodos en de middeleeuwse stadsmuren.

In conclusie, Rhodos Stad heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de Griekse Oudheid. Het was een belangrijk handels- en religieus centrum en speelde een cruciale rol in de Middellandse Zee-regio gedurende vele eeuwen. Vandaag de dag is het een prachtige bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur en architectuur.

.

rhodos

Vind hier uw ideale vakantie naar Rhodos, o.a. via deze aanbieders:

Anwb reizen

Griekenland, bekend als de bakermat van onze beschaving. Maar wie verder kijkt dan de eeuwenoude tempels en archeologische schatten uit de 7e en 8e eeuw ontdekt een landschap, lees verder…….


Eilandhoppenopmaat.nl

Het eiland is toeristisch goed ontwikkeld en naast Rhodos Stad is het witte dorpje Lindos een belangrijke trekpleister.

Eliza was here

Door de vier kilometer lange stadsmuur rondom de stad Rhodos lijkt dit net een groot en imposant kasteel. De Grieken noemen het één van de mooiste steden van het Middellandse Zeegebied.

Prijsvrij.nl

Rhodos is een populaire vakantiebestemming in Griekenland. Het eiland is een van de meest oostelijke eilanden, dichtbij het Turkse vasteland. Het lekkere eten, de gastvrije Grieken en het heerlijke weer maken het eiland ideaal voor een zonvakantie.

Dejongintra.nl

Rhodos is een van de grotere eilanden van Griekenland en maakt deel uit van de eilandengroep Dodekanesos. Het eiland is gelegen voor de Turkse kust in de Egeïsche Zee met helder water..

TUI.nl

Met meer dan 3000 zonuren per jaar krik je op dit eiland jouw vitamine-D gehalte flink op in badplaatsen als Trianta en Kolymbia.

Meer vakantie-ideeën voor Griekenland

Meer reisorganisaties voor Griekenland

(Visited 703 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon