Meteen naar de inhoud

acropolis rhodos

šŸ˜Ž Rhodos Stad werd al tijdens de Griekse Oudheid bewoond.

Toen is de Akropolis van Rhodos ontstaan, een antieke oude stad op een heuvel. De Akropolis is nog steeds onderdeel van de huidige stad. Het antieke deel van Rhodos Stad ligt tegenwoordig zoā€™n anderhalve tot twee kilometer ten zuidwesten van het centrum.
Van de tempel van Apollo is te zien waar deze ooit gestaan heeft en een paar zuilen zijn zichtbaar waardoor je een idee hebt van de grootte van de tempel. Beter intact zijn het oude stadion en het daarnaast gelegen kleine theater.

PetaloĆŗdes oftewel de vlindervallei (of vlinderdal) is een dal in de PsĆ­nthosbergen. Het dal is bekend vanwege de gestippelde harlekijn. Deze vlindersoort met de prachtige Latijnse naam Callimorpha quadripuncta komt in de zomer massaal naar de vlindervallei om te eten en te paren.
Wie de vlinders wil zien die moet een beetje geluk hebben. Ze vertoeven hier alleen maar in de maanden juli en augustus. Soms laten ze zich pas erg laat in juli zien. Omdat de vlinders overdag slapen zie je ze vrij lastig zitten op de bomen. Pas als ze opvliegen laten ze hun prachtige felrode kleuren zien.

Vind hier uw ideale vakantie naar Rhodos, o.a. via deze aanbieders:

Adventuretickets.nl

Duiken op Rhodos, boek hier uw tickets.


Eilandhoppenopmaat.nl

Het eiland is toeristisch goed ontwikkeld en naast Rhodos Stad is het witte dorpje Lindos een belangrijke trekpleister.

Eliza was here

Door de vier kilometer lange stadsmuur rondom de stad Rhodos lijkt dit net een groot en imposant kasteel. De Grieken noemen het Ć©Ć©n van de mooiste steden van het Middellandse Zeegebied.

Prijsvrij.nl

Rhodos is een populaire vakantiebestemming in Griekenland. Het eiland is een van de meest oostelijke eilanden, dichtbij het Turkse vasteland. Het lekkere eten, de gastvrije Grieken en het heerlijke weer maken het eiland ideaal voor een zonvakantie.

SNP Natuurreizen

Een Griekenland vakantie van SNP is reizen door een magisch landschap. Naast bijna altijd zomers weer is Griekenland ook doordrenkt van historie en mythologie.

TUI.nl

Met meer dan 3000 zonuren per jaar krik je op dit eiland jouw vitamine-D gehalte flink op in badplaatsen als Trianta en Kolymbia.

Meer vakantie-ideeƫn voor Griekenland

Meer reisorganisaties voor Griekenland

rhodos

rhodos

rhodos

(Visited 493 times, 1 visits today)
šŸ˜Ž DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.