Schotland Vakantie ideeën

Quiraing een aardverschuiving

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  quiraing op skye

  😎 Quiraing is de naam van een aardverschuiving

  op de oostelijke zijde van de Meall na Suiramach, de meest noordelijke top van de Trotternish Ridge op het eiland Skye in Schotland. Quiraing is 543 m hoog en zijn benaming stamt uit het Oudnoords.
  “the Quiraing dat is pas magische natuur” en “adembenemend””of “dit moet je gezien hebben”. Het zijn de opmerkingen van mensen die er geweest zijn.
  Isle of Skye. Het bekendste eiland van Schotland. Het behoort tot de zogenaamde Inner Hebrides, de Binnen Hebriden. De Hebriden zijn de eilanden voor de Schotse westkust, ook wel de Western Isles.

  Helaas is Skye ook bekend om zijn regen. En dat in – het als nat bekend staande – Schotland! Het loont echter de moeite enige dagen met slecht weer af te wachten. Of als je met de auto onderweg bent: bij slecht weer aan de oostkust te blijven en bij een periode met stabiel weer direct naar Skye af te reizen.

  TIP

  • Eilean Donan is een typisch middeleeuws kasteel in de Schotse Hooglanden. Begin 20ste eeuw werd het kasteel in oude luister hersteld, doordat de oude bouwtekeningen nog aanwezig waren.
  • Prachtig boek met 100 mooiste kastelen
  • Bezoek voor meer geschiedenis en informatie over de Schotse Hooglanden het nabij gelegen Clan Donald Center; een prachtig landgoed van 8 hectare met het Museum of the Isles. Verken de historische tuin, de bossen en paden, en het prachtige Highland Estate.

  Bij deze reisbureaus kunt u Schotland boeken:

  Meer vakantie-ideeën naar Schotland
  Meer reisorganisaties voor Schotland
  schotland

  schotland

  schotland

 • (Visited 163 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Comments are closed.

  Powered by: Wordpress