Meteen naar de inhoud

Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest
popey village malta

😎 Het hart van menig stripfiguur liefhebber gaat harder kloppen

bij het bezoeken van de Popeye village in Malta. En precies zoals de naam al doet vermoeden, is dit dorp ooit helemaal gebouwd als filmset voor de film Popeye. De bekende film uit 1980 waarin Robin Williams de hoofdrol – Popeye – speelde. Het hout dat voor de twintig huisjes nodig was, is geïmporteerd uit Nederland. Vanuit Nederland kwamen drie grote vrachtwagens vol met hout. Het materiaal voor de daken werd geïmporteerd uit Canada. Nog wat extra – ben je binnen 1 minuut al vergeten, maar toch leuk om te lezen – weetjes over het filmdecor: Er werkten in totaal 165 mensen aan de bouw van het dorpje (dat dus als filmset diende) In totaal gebruikten ze acht ton aan spijkers om alles vast te timmeren En het verven van de huizen heeft zo’n 10.000 liter verf gekost Voor de ingang van de baai werd 80 meter lange golfbreker gebouwd, om op die manier het dorpje te beschermen tijdens de opnamen van de film. Bent u in het noordwesten van Malta, is het zeker een bezoek waard.

Hier enkele reistips naar deze regio.

 • TUI.nl

  Klein van formaat, groots in beleving! Dat is een vakantie op Malta in een notendop.

 • Anwb-reizen

  Op vakantie naar Malta? Vind hier een compleet overzicht aan tips voor populaire steden en bijzondere bezienswaardigheden en natuur.

 • Eliza was here

  Vakantie Malta: ontdek de prachtige eilanden

 • de vakantiediscounter

  Vanuit Mellieha zijn er een aantal leuke excursies te maken, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het even verderop gelegen Popey’s Village.

 • Prijsvrij

  Geniet aan het grootste zandstrand Mellieha Bay óf bewonder de Church of Our Lady of Victory op het kerkplein. Daarnaast is een dagtripje naar Popeye Village ook zéker de moeite waard.

 • DeJongIntra.nl

 •  een vakantie Malta bij de Jong Intra Vakanties.

Meer vakantie-ideeën voor Malta

Meer reisorganisaties voor Malta

popey village malta
popey village
popey village
(Visited 227 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.