Beleef dit zelf Thema-Reis Vakantie ideeën Zuid-Amerika

Het geluid van de Perito Moreno Gletsjer in Argentinië

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  Perito Moreno Gletsjer😎

  Het klinkt misschien wat raar, maar het geluid van de Perito Moreno gletsjer,

  in zuidelijk Argentinië, is haast even indrukwekkend als het aanzicht van de zestig meter hoge ijsmuur. De gletsjer puft en kraakt luidruchtig onder invloed van binnenin over elkaar heen schuivende ijslagen.

  Groeiende gletsjer
  Met regelmaat breekt een ijsschots af. Vaak zo groot als een huis. Met donderend geweld storten die zich in het groene water van het Argentinomeer. Vooral in de zomer. Angstaanjagend natuurgeweld.
  Het ijs dat in de zomermaanden afbreekt, groeit in de winter weer aan. Ongeveer twee meter per jaar. Dat is bijzonder. Onder invloed van klimaatverandering bestaan vandaag de dag nauwelijks nog gletsjers die niet krimpen.
  Deze bijzondere ervaring wordt meegenomen in verschillende rondreizen.
  IJsmassa stort met luid gekraak in Lago Argentino
  Duizenden toeristen waren getuigen van dit spektakel. Tot 1988 kon iedere vier jaar genoten worden van dit spectaculaire schouwspel. Deze gebeurtenis was de eerste sinds zestien jaar.

  In het kader van “BELEEF DIT ZELF” willen we natuurlijk dit geluid horen.

  Boek deze reis via:

  • Baobab.nl

   Je bent een avonturier, ziet graag wilde dieren en bent tegelijkertijd gek op prachtige kustlijnen? Midden- en Zuid-Amerika zijn dan de geschikte continenten om naartoe te gaan. Doordat het continent enorm is, zijn er grote verschillen in flora en fauna, klimaat en de beste reistijd. De beste reistijd staat daarom per land aangegeven! Midden-Amerika staat bekend om het Caribische gebied, waaronder bijvoorbeeld de eilanden Cuba en Jamaica vallen. Maak kennis met de grote hoeveelheid aan dieren. Tijdens je reis zie je misschien wel reuzenschildpadden, zeeleeuwen en kleurrijke vogels zoals de condor en de jan-van-gent! lees verder …

  • Booking.com

   Boek je Hotel of appartement in Perito Moreno.

  • FOX, Verre Reizen van ANWB

   Calafate biedt toegang tot de mystieke wereld van de gletsjers, waardoor het een belangrijke reisbestemming van zowel nationaal als internationaal belang is. De plaatsnaam is afgeleid van de voor Patagonië kenmerkende struik ‘calafate’. Het plaatsje Calafate wordt gekenmerkt door verheven bergen, wilgen, populieren, uitgestrekte meren en overweldigende gletsjers. Eén van de meest indrukwekkende gletsjers is Perito Moreno, met een ijsmuur van wel 60 meter hoog. Lees verder…..

  • argentinieonline.nl – individuele rondreizen

   Rondreis Argentinië: kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’.
   Argentinië en Chili vormen een verrassende combinatie door de ruige natuur, wereldsteden als Buenos Aires en Santiago de Chile, wildlife, grote afstanden, goed eten en mooie wijn lees verder …

  • Sawadee.nl

   Rondreizen Midden- en Zuid-Amerika, een prachtige mix van avontuur en ontspanning.

  Meer reisorganisaties voor Amerika

  Meer vakantie-ideeën voor Zuid-Amerika  Moreno

  moreno

  moreno

  moreno

 • (Visited 828 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress