Spanje Vakantie ideeën

Ontdek Liébana in Cantabrië

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  Cantabrie😎 Als vakantieland staat Spanje vooral bekend om de Costa Brava en Costa del Sol, volle stranden, een heerlijk zonnetje, tapas en Sangria. Maar Spanje is meer. Houdt u van de zee, maar óók van de bergen? Wilt u graag typisch Spaans eten, maar er geen toeristenprijs voor betalen? Houdt u van cultuur en natuur, zonder er uren voor in de rij te staan? Dan is Liébana in Cantabrië -het gebied rondom het Nationale Park van de Picos de Europa- precies wat u zoekt! U vliegt makkelijk en snel direct naar Santander (bijvoorbeeld met Ryanair vanaf Düsseldorf-Weeze). Hier huurt u een auto en kan uw vakantie in Cantabrië beginnen.

  Cantabrië

  Wanneer u een reisgids over Cantabrië openslaat, vindt u de namen Santander, Santillana del Mar, Comillas, San Vicente de la Barquera en Nationaal Park Picos de Europa. Het zijn stuk voor stuk plaatsen die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn. Aangezien er over deze plaatsen al veel informatie te vinden is en ikzelf sinds 2007 aan de voet van het Nationale Park Picos de Europa in het streekgebied van Liébana woon, wil ik u meenemen naar Liébana, een bij velen nog onbekend stukje Spanje.

  Liébana

  Liébana is een prachtig landelijk gebied met bergen en groene valleien in de autonome regio Cantabrië. Het is gelegen in het zuid-westelijke deel van Cantabrië, beslaat een oppervlakte van 570 km2, wordt ingesloten door de Picos de Europa en grenst aan de provincies Asturias, León en Palencia. Om dit gebied zo relaxed mogelijk te kunnen ontdekken, is het beschikken over een auto onontbeerlijk. Busvervoer is namelijk zeer beperkt en met de trein vanuit Santander komt u niet verder dan Unquera. Een ideaal uitgangspunt om Liébana te verkennen is Potes, het hoofddorp van Liébana, met een uitgebreid aanbod aan accommodaties en eetgelegenheden.
  (bron: Melanie Hendriks – Melanie woont in Cantabria, in een bergdorpje vlakbij het toeristische Potes. Tijdens de zomermaanden werkt zij voor het nationale park Picos de Europa.)

  Hier enkele reisorganisaties om een reis naar Spanje te boeken.

  SNP Natuurreizen

  SNP is gespecialiseerd in wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties en actieve rondreizen binnen en buiten Europa.

  Booking.com

  Parador Fuente Dé ligt in de uitlopers van het Picos de Europa-gebergte.

  Kras.nl

  Ontdek divers Spanje. Een rondreis Spanje laat u kennis maken met de opzwepende klanken van flamenco.

  Meer vakantie ideeën voor Spanje

  Meer reisorganisaties voor Spanje

  cantabrie
  picos de europa
  picos de europa1

  (Visited 183 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress