Meteen naar de inhoud

cobn ierland

😎 Cobh, (letterlijk: de inham) is een zeehaven gelegen in de County Cork,

aan de zuidkust van Ierland. Vanaf de heuvel heb je een fantastisch uitzicht over de haven. Tegen deze heuvel is de Cathedral of St. Colman gebouwd. Cobh werd in 1849 herdoopt tot Queenstown nadat Koningin Victoria op bezoek was geweest, maar nam de oude naam weer aan toen Ierland in 1922 onafhankelijk werd.

De Titanic is een van de meest iconische schepen uit de geschiedenis en staat bekend om zijn dramatische ondergang op zijn eerste reis van Southampton naar New York in 1912. Hoewel de ramp bijna 110 jaar geleden plaatsvond, blijft de interesse in dit verhaal groot. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de geschiedenis van de Titanic, is een bezoek aan de stad Cobh in Ierland, waar het schip een tussenstop maakte voordat het aan zijn fatale reis begon, een absolute must.

cobh

Cobh, voorheen bekend als Queenstown, was de laatste aanleghaven van de Titanic voordat het de Atlantische Oceaan overstak. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw en is de thuisbasis van een aantal belangrijke historische bezienswaardigheden, waaronder het Cobh Heritage Centre, dat zich richt op de immigratiegeschiedenis van de stad en de rol van Cobh als vertrekpunt voor schepen die de oceaan oversteken.

Een van de belangrijkste attracties van het Cobh Heritage Centre is de Titanic Experience, een interactieve tentoonstelling die de reis van de Titanic tot leven brengt. Bezoekers kunnen hier meer te weten komen over het leven aan boord van het schip, de passagiers en bemanning, en de tragische gebeurtenissen die leidden tot de ondergang van de Titanic. De tentoonstelling bevat ook replica’s van enkele van de belangrijkste kamers en gebieden aan boord van het schip, waaronder de eerste klas eetzaal en de brug.

Naast het Cobh Heritage Centre zijn er nog tal van andere plekken in de stad die een bezoek waard zijn voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Titanic-geschiedenis. Het Lusitania-monument in de buurt van de haven herdenkt de ramp met de Lusitania, een ander schip dat tijdens de Eerste Wereldoorlog werd getorpedeerd, en waarvan de slachtoffers in Cobh werden begraven. Het kerkhof van de stad bevat ook graven van enkele van de slachtoffers van de Titanic-ramp, en er is een speciale herdenkingsmuur bij het stadhuis met de namen van alle 123 passagiers uit Cobh die aan boord van de Titanic waren.

cathedral Cobh

Cobh heeft ook een aantal andere bezienswaardigheden en activiteiten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Cobh Museum, dat een breed scala aan artefacten en exposities heeft die zich richten op de geschiedenis van de stad en de omliggende regio. Of je kunt genieten van een boottocht door de haven, waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de kleurrijke huizen langs de waterkant.

Al met al biedt Cobh een unieke kans om de geschiedenis van de Titanic van dichtbij te ervaren. De stad is gevuld met fascinerende verhalen en locaties die je meenemen naar een andere tijd en plaats.

Hier enkele reisorganisaties voor Ierland

 • Anwb reizen

  Rust- en ruimtezoekers zullen genieten in Ierland. Het fascinerende, mysterieuze Ierland is rijk gezegend met prachtige, ongerepte natuur, slaperige dorpjes en levendige stadjes. lees verder…...

 • Authentieke rondreizen bij EchtIerland.nl

  Beleef, ervaar en geniet tijdens een rondreis door Ierland. De rondreizen en vakanties van Echt Ierland met eigen vervoer zijn zorgvuldig samengesteld zodat je het onontdekte Ierland zal ervaren. lees verder…..

 • dejongintra.nl

  Autovakanties Ierland – Groen eiland vol verrassingen!

 • golftime.nl

  Een golfreis naar Ierland brengt je naar één van de meest traditionele golfbestemmingen van de wereld. lees verder….

 • TUI.nl

  Robuuste kliffen, mysterieuze meren, kuddes schapen en intens groene heuvels. Een rondreis door Ierland laat je hart bonzen. Laat je meeslepen door de traditionele Ierse muziek in een van de ‘singing pubs’ van hoofdstad Dublin lees verder…..

 • Aanbiedingen reizen naar Ierland met bbi-travel

  BBI Travel is sinds 1963 een echte specialist voor reizen naar Ierland. Wij bieden onze reizen tegen een scherpe prijs aan, gebaseerd op de voordelige vliegtarieven van KLM, Aer Lingus en Easyjet, of per eigen auto en ferry met Stena Line

Meer reisorganisaties voor Ierland

Meer vakantie-ideeën voor Ierland

(Visited 718 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon