Ga naar de inhoud

Verken de onderwaterwereld  in Egypte.

Egypte staat wereldwijd bekend als een van de topbestemmingen voor duikliefhebbers. Met zijn kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan onderwaterleven biedt Egypte een onvergetelijke duikervaring. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint met deze fascinerende activiteit, Egypte heeft voor iedereen iets te bieden. In deze blog nemen we je mee naar enkele van de beste duikplekken in Egypte, waar je kunt genieten van adembenemende onderwaterlandschappen en unieke ontmoetingen met zeedieren.

 1. Rode Zee – Dahab:
  Dahab, gelegen aan de oevers van de Rode Zee, staat bekend om zijn spectaculaire duiklocaties. Het beroemde duikgebied genaamd “The Blue Hole” trekt duikers van over de hele wereld aan met zijn indrukwekkende onderwaterkliffen en diverse zeeleven.

 2. Rode Zee – Ras Mohammed:
  Ras Mohammed Nationaal Park, aan de zuidelijke punt van het Sinaï-schiereiland, is een paradijs voor duikers. Hier vind je prachtige koraalriffen, steile wanden en een overvloed aan kleurrijke vissen, schildpadden en zelfs haaien.

 3. Rode Zee – Brothers Islands:
  De Brothers Islands, een afgelegen duikbestemming in de Rode Zee, staan bekend om hun ongerepte koraalriffen en overvloedige zeedieren. Hier heb je de kans om manta’s, hamerhaaien en andere grote pelagische soorten te zien.

 4. Rode Zee – Abu Dabbab:
  Abu Dabbab, in de buurt van Marsa Alam, is een geweldige plek voor zowel ervaren duikers als snorkelaars. Hier kun je het beroemde zeekoeienreservaat bezoeken en deze vriendelijke reuzen van dichtbij bewonderen.

 5. Rode Zee – Elphinstone Reef:
  Elphinstone Reef, gelegen in de Rode Zee bij Marsa Alam, is een duikplek die bekend staat om zijn prachtige koraaltuinen en frequente ontmoetingen met hamerhaaien, manta’s en schildpadden.

 6. Rode Zee – Tiran Island:
  Tiran Island, gelegen in de Golf van Aqaba, biedt een ongerepte duikervaring. Hier kun je duiken bij beroemde sites zoals Jackson Reef en Woodhouse Reef, waar je kunt genieten van kleurrijke koralen en een overvloed aan zeedieren.

 7. Rode Zee – Giftun Island:
  Giftun Island, gelegen voor de kust van Hurghada, is een populaire duikbestemming vanwege zijn prachtige koraaltuinen, fascinerende wrakken en de kans om dolfijnen te zien tijdens het duiken.

 8. Rode Zee – Zabargad Island:
  Zabargad Island, een afgelegen eiland in de Rode Zee, staat bekend om zijn ongerepte riffen en prachtige muurduiken. Hier kun je genieten van een scala aan zeedieren, waaronder schildpadden, napoleonvissen en rifhaaien.

 9. Dahab – Blue Lagoon:
  De Blue Lagoon in Dahab biedt een ongelooflijke onderwaterwereld, perfect voor snorkelaars en beginnende duikers. Je kunt hier zwemmen met tropische vissen, kleurrijk koraal en zelfs schildpadden.

 10. Sharm El Sheikh – Shark’s Bay:
  Shark’s Bay in Sharm El Sheikh is een prachtige plek om te duiken, met zijn heldere wateren en levendige koraalriffen. Hier kun je spannende duiken maken en verschillende soorten haaien tegenkomen, zoals de rifhaai en de witpuntrifhaai.

Ongeacht waar je besluit te duiken in Egypte, zul je worden beloond met spectaculaire onderwaterlandschappen en onvergetelijke ontmoetingen met zeedieren. Vergeet niet om altijd te duiken met een erkende duikoperator en de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om je duikervaring veilig en plezierig te maken.

Klik hier voor meer tips over Egypte

(Visited 11 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon