Meteen naar de inhoud

Vakantie in Obidos
obidos

😎 Het middeleeuwse stadje Óbidos is een van de meest pittoreske en best bewaarde vestigingsstadjes van Portugal.

Als je op zoek bent naar een prachtig middeleeuws stadje in Portugal, dan moet je zeker Óbidos bezoeken. Dit pittoreske stadje, gelegen op ongeveer een uur rijden ten noorden van Lissabon, is een van de meest charmante vestingsteden van Portugal en trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Óbidos ligt voldoende dicht bij de hoofdstad, boven op een berg vlak bij de Atlantische kust en was ooit van strategisch belang voor de verdediging van het grondgebied. Het werd al bevolkt voordat de Romeinen het Iberisch Schiereiland innamen en kende een nog grotere bloei vanaf het moment dat het werd uitgekozen door de koninklijke familie.

Toen koning D. Dinis het stadje in de 13e eeuw aan zijn vrouw, D. Isabel, schonk werd Óbidos de stad van de koninginnen van Portugal, die verschillende dynastieën lang het stadje hebben verfraaid en verrijkt. Dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom er zoveel kerken in dit kleine stadje zijn te vinden.

Binnen de stadsmuren bevindt zich een goed bewaard kasteel van Óbidos, dat dateert uit de 12e eeuw. Het kasteel is prachtig gerestaureerd en je kunt het interieur bezichtigen, inclusief de torens, de kapel en de slaapkamers. Gelegen tussen een labyrint van smalle straatjes en charmante witte huisjes.
Tussen de portieken in Manuelijnse stijl, de met bloemen versierde ramen en de kleine pleintjes, vindt u verschillende bezienswaardigheden, goede voorbeelden van de religieuze en civiele architectuur uit de gouden tijden van het stadje.
Wanneer je in deze streek bent is dit zeker een bezoek waard.

Hier een paar mooie opties om uw reis te boeken.

 • Riksjatravel

  Veel mensen associëren Portugal met buurland Spanje, maar Portugal heeft een heel eigen temperament. Dat voel je in de ruigheid van het landschap, zie je in de karakteristieke tegeltjes, hoor je in de fado-muziek en proef je in de piri-piri en de port. 

 • TUI.nl

  Cultuurliefhebbers zitten goed in Portugal tijdens een stedentrip Lissabon of Porto die beide vol staan met historische monumenten.

 • Isropa: de Portugal specialist!

  Maak citytrips naar Lissabon en Porto, of ontdek het binnenland met een huurauto. Of misschien toch naar de Azoren?

 • Golfreis Portugal

  Een golfreis naar Portugal biedt een combinatie van golfen op prachtige golfbanen en het ontdekken van de authentieke Portugese cultuur.

Meer reisorganisaties voor Portugal

Meer vakantie-ideeën voor Portugal

obidos
obidos
obidos
(Visited 407 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon