Meteen naar de inhoud

navarra

😎 Navarra, de noordelijkste provincie van Spanje

beschikt over de enige Europese woestijn. Je reis door Navarra begint logischerwijs in de grootste stad van de omgeving, Pamplona, bekend van het veel bekritiseerde stierenrennen. Het jaarlijkse evenement, waarbij stieren opgejaagd worden en door de straten van de stad rennen, is een toeristische trekpleister. Veel dierenrechtenorganisaties zijn fel tegen deze Spaanse traditie.

Vanaf Pamplona is het super om door te reizen naar het plaatsje Yesa, waar je een nacht in een klooster kan doorbrengen. Overnachten in een klooster is een unieke ervaring. Zolang je de regels van het klooster naleeft mag je blijven slapen in het klooster, een voorwaarde is wel dat je met het hele dagschema van de monniken meedoet. Bezoek in deze regio sowieso even het bijzondere Royal Palace of Olite, een van de mooiste middeleeuwse kastelen.

Ben je volledig uitgerust na je bezoek aan het klooster, reis dan door naar Hotel Aire, een bijzonder designhotel aan de rand van de woestijn. Vanaf het hotel in de stad Tudela ten zuiden van Pamplona kom je uiteindelijk aan op je einddoel; de Spaanse woestijn.

Navarra heeft een fantastische en afwisselende natuur. Het Autonome gebied in Noordoost Spanje maakt deel uit van de Spaanse Pyreneeën. Het gebied bestaat voor een groot deel dus uit een berglandschap met bergen en valleien. Waarin verspreid dorpjes liggen.

Aan voet van Spaanse Pyreneeën ligt verder Selva de Irati, het op één na grootste beukenbos van Europa. Met ernaast Ochagavia, een van mooiste dorpen van dit stukje Spanje.

In het middengedeelte, waar het landschap glooiender is en de regen minder frequent, vind je vervolgens een uitgestrekt wijngebied.

En natuurpark Bardenas Reales is tenslotte een kaal woestijngebied in Navarra. Met ravijnen, hoogvlakten en steile rotsen.

Veel afwisseling van landschappen in deze regio.

Uitgelichte aanbieders voor deze regio

 • Anwb-reizen

  Navarra is bij veel mensen nog relatief onbekend. Het gebied strekt zich uit vanaf de Pyreneeën naar het zuiden. Het landschap is uitzonderlijk gevarieerd.
 • Belvilla

  Vakantiehuizen voor een prachtige startlocatie door Navarra.
 • TUI.nl

  Het noorden van Spanje is een onontdekt gebied vol meren, watervallen en bergen waar de rustzoeker zijn hart kan ophalen. Tijdens een vakantie Noord Spanje kun je verblijven op een camping in het dorpje La Puebla de Castro in het hart van de Spaanse Pyreneeën. Na een actieve fietstocht kun je in het Lago di Barasona even afkoelen.
 • SNP Natuurreizen

  😎 Spanje Picos de Europa met de Kids, 8 dagen. Het ruige en groene Spanje als speeltuin. Gezinstrektocht langs herbergen en camping. Combineer bergen en zee tijdens deze gezinsvakantie. Doorkruis samen met andere avontuurlijk ingestelde gezinnen het Nationale Park Picos de Europa. Klim door sprookjesbossen naar ruige kalkmassieven en struin door de diepe Careskloof. Ontmoet herders met schaapskuddes en overnacht in een spectaculair gelegen berghut. Sluit de vakantie af op een leuke camping bij het strand met een multi activity programma. Georganiseerd door

Staat uw reisorganisatie hier niet bij klik hieronder voor het totale aanbod voor Spanje.

Meer reisorganisaties voor Spanje

Meer vakantie-ideeën voor Spanje

navarra
Navarra(Spanje)
navarra
(Visited 1.630 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.