Ga naar de inhoud


😎 Hét plaatje van Zakynthos is natuurlijk de foto van het scheepswrak op het paradijselijke strand Navagio Beach.

Navagio Beach, ook bekend als Shipwreck Beach, is een van de meest iconische stranden ter wereld. Gelegen op het Griekse eiland Zakynthos, staat dit strand bekend om zijn turquoise water, witte zandstrand en het wrak van een vrachtschip dat op de kustlijn ligt. In deze blog nemen we je mee naar Navagio Beach en ontdekken we waarom dit strand zo’n populaire toeristische attractie is geworden.

Geschiedenis
Navagio Beach werd beroemd in 1980 toen een vrachtschip genaamd Panagiotis op het strand vastliep nadat het werd achtervolgd door de Griekse kustwacht. Het schip was naar verluidt betrokken bij smokkelactiviteiten en werd achtervolgd voordat het uiteindelijk op het strand strandde. Het wrak van het schip is sindsdien een kenmerk van het strand en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Natuurlijke schoonheid
Het strand is alleen per boot bereikbaar en biedt een spectaculair uitzicht op de Ionische Zee en de hoge kliffen die het strand omringen. Het kristalheldere water en het witte zandstrand maken het tot een paradijselijke bestemming voor strandliefhebbers. Het uitzicht vanaf de top van de kliffen is ook adembenemend en biedt een panoramisch uitzicht op het strand en de omgeving.

Activiteiten
Naast zwemmen en zonnebaden biedt Navagio Beach ook tal van activiteiten voor bezoekers. Boottochten zijn een populaire manier om het strand te verkennen en om de omgeving te verkennen. Er zijn ook watersportactiviteiten beschikbaar, zoals kajakken en snorkelen. Voor degenen die liever op het land blijven, zijn er verschillende wandelpaden die leiden naar de kliffen en prachtige uitzichten bieden op de omgeving.

Conclusie
Navagio Beach is een van de meest iconische en populaire stranden ter wereld. Het wrak van de Panagiotis, het kristalheldere water en het witte zandstrand maken het tot een must-see bestemming voor reizigers naar Griekenland. Met een prachtig uitzicht, watersportactiviteiten en wandelpaden biedt het strand voor elk wat wils. Als je op zoek bent naar een spectaculaire bestemming voor je volgende vakantie, overweeg dan zeker Navagio Beach op het eiland Zakynthos.

Hier enkele reisorganisaties om uw reis naar Zakynthos te boeken.

Eliza was here

De vakantie die je niet zocht, maar alles is wat je zoekt.

Prijsvrij.nl

Zakynthos is een prachtig, rustig eiland in het zuid westen van Griekenland. Perfect voor een heerlijke zonvakantie!

TUI.nl

Zakynthos wordt vaak liefkozend ‘Il fiori di Levante’, oftewel bloem van het oosten, genoemd. Niet verwonderlijk, want de uitbundig bloeiende flora en fauna maken Zakynthos tot een fraai en bijzonder eiland.

Vakantiediscounter.nl

Alles in huis voor een ontspannen zonvakantie Geniet van temperaturen tot ruim 30 ºC Bezoek het scheepswrak in de Navagio Bay Sta oog in oog met zeeschildpadden

Meer vakantie-ideeën voor Griekenland

Meer reisorganisaties voor Griekenland

(Visited 1.004 times, 1 visits today)
Tags:
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon