Ga naar de inhoud
napels tunnel borbonico

😎 Dat Napels een schitterende stad is,

ontdek je vooral door gewoon wat door de smalle steegjes te dwalen. Maar vanaf het water is de stad pas echt zichtbaar in haar grootsheid. Neem de Metró del Mare en laat je door de mooiste baai van Europa varen. Zie in de verte de eilanden Ischia, Capri en Procida liggen. En zie hoe de Vesuvius vervaarlijk dichtbij de grote stad ligt. Ga ondergronds. Napels heeft een tweelingzuster. Een spiegelstad onder de grond. De bodem onder de stad bestaat uit tufsteen, vulkanisch materiaal, eenvoudig te bewerken en in overdaad aanwezig onder het aardoppervlak. De Grieken en latere bewoners van “Neapolis” maakten driftig gebruik van deze steensoort om hun stad uit te breiden. Zo ontstonden er gigantische holle ruimtes onder de grond , met een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 600.000 vierkante meter. Die ruimtes zijn in de loop der eeuwen gaan dienen als waterwegen, schuilplaatsen, offerplekken en catacomben. Op verschillende plekken kan er afgedaald worden om dit ondergrondse Napels te zien. Bij Napoli Sottorana, of bij de Tunnel Borbonico. Hier zie je hoe Napolitanen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog hun ondergrondse stad als schuilkelder gebruikten.

Hier enkele opties om uw stedentrip te boeken.

 • TUI.nl

  Wil je een culturele citytrip in Italië combineren met een dagje strand? Kies dan bij TUI voor een stedentrip naar Napels

 • Stedentrips met de JongIntra

   Ten onrechte staat Napels vaak in de schaduw van bijvoorbeeld Rome. Erg jammer, want lees verder……

 • Belvilla.nl

  Voor een onvergetelijke vakantie is er altijd een Belvilla: Belvilla heeft een verrassend en breed aanbod aan unieke vakantiehuizen voor de zomervakantie, een weekendje weg of een week wintersport. 

 • Anwb reizen

  O sole mio, het romantische Napolitaanse liefdeslied, symboliseert de stad Napels. Kronkelig kleine straatjes, lieflijke terrassen en bijzondere bezienswaardigheden.

 • Prijsvrij.nl

  Welkom in Napels; een heerlijke Italiaanse bestemming voor een vakantie vol zon en avontuur.

 • Vakantiediscounter.nl

  De mooie stad Napels, gelegen in het zuiden van Italië, is een locatie voor lekkerbekken. De stad staat bekend om de goede pizzeria’s en talloze ijssalons voor het lekkerste ijs.

 • Interhome.

  Vakantiehuizen Napels & Sorrentijns Schiereiland

Meer reisorganisaties voor Italië

Meer vakantie-ideeën voor Italië

Meer ideeën voor stedentrips

napels
napels
napels
(Visited 652 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon