Montenegro Vakantie ideeën

Montenegro met zijn ongerepte natuur

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  montenegro

  😎 Montenegro, het ‘Land van de Zwarte Bergen’, of Crna Gora, heeft veel verrassingen in petto.

  Nu het Balkanland weer ècht aan haar eigen trotse bergbewoners toebehoort, nodigen wij je uit met ons op ontdekking te gaan tijdens een wandelvakantie in Montenegro. Wandelen is kennismaken met een klein land met een complexe historie en rijk cultureel erfgoed, met steden als Cetinje en Kotor en de kloosters van Ostrog en Moraca. Ga mee wandelen door het ongekend spectaculaire berglandschap en de ongerepte natuur van Nationaal Park Lovcen, de ruige kalkmassieven van Durmitor en de Bjelasica, Biogradska Gora en het vogelrijke meer van Skadar.

  Reizen door het land brengt u ook langs de mediterraanse Adriatische kust waar het weer zich als altijd zomers laat kenschetsen. Een bijzonderheid zijn enkele zeer diep landinwaarts reikende baaien, waaraan het beroemde Kotor ligt. Uitgezette wandelroutes vind je er niet, maar daar heeft SNP voor gezorgd. Dan verblijf je ook regelmatig in kleinschalige, familiegerunde hotels. Wandelen is geweldig met onze begeleide groepsreis naar Durmitor: het mooiste kalkgebied van de Balkan. Deze reis door Montenegro begint met een vlucht naar Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Tijdens de groepsreis verkennen we het bijzondere meer van Skadar, een uniek ecosysteem op de grens tussen Montenegro en Albanië. Deze voormalige zeearm behoort tot de belangrijkste vogelreservaten van de Balkan. Vakantie in Montenegro is nog echt een ontdekkingsreis.

  Hier enkele opties om Montenegro te ontdekken:

  • SNP Natuurreizen in Montenegro

   Diverse wandelvakanties waaronder de spectaculaire afdaling over een wandelpad naar UNESCO erfgoed Kotor.

  • Door de ogen van TUI.nl

   Ontdek de schoonheid en veelzijdigheid van Montenegro in het hart van de Balkan. Zwemmen in de Adriatische Zee, hiken door Lovćen National Parc, en wat te denken van de bergen en sprankelende meren in het achterland?

  • Het land van de mediterrane “Fjorden” met Kras.nl

   Maak tijdens een vakantie Montenegro een boottochtje naar het kerkeiland voor het pittoreske Perest, flaneer over de luxe jachthaven van Porto Montenegro, en smul van culinaire specialiteiten zoals ‘brodet’

  • Rondreis Montenegro met Sawadee.nl

   Wandelen over de toppen van de Balkan.
   Mooie wandelingen in 4 Nationale Parken
   Een bijzondere treinreis tussen de lokale bevolking

  • 2 complete reizen via Baobab.nl

   Loop langs de hoogste toppen van het Durmitor Nationaal Park, ga kajakken over het wonderschone Skadarmeer, en maak afwisselende wandelingen in vier van de Nationale Parken van Montenegro. De natuur is hier zo mooi en uniek dat het de status van Werelderfgoedgebied heeft gekregen.

  Meer vakantie-ideeën voor Montenegro

  Bijzondere overnachting

  Avala Resort Budva

  Het unieke Avala Resort & Villas ligt direct aan het strand, op slechts 50 meter van de oude binnenstad van Budva. U kunt er genieten van een topvakantie die u niet snel zult vergeten.
  Dit resort heeft een binnen- en een buitenzwembad, een grote spa, een fitnesscentrum en 2 restaurants.
  De inrichting van de kamers voldoet aan de hoogste normen. De kamers bieden fantastisch uitzicht op de zee of de bergen en zijn voorzien van een flatscreen-tv, een digitale telefoonlijn en WiFi.

  montenegro

  montenegro
  montenegro
  montenegro

 • (Visited 208 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Comments are closed.

  Powered by: Wordpress