Ga naar de inhoud

meteora

😎 Meteora: Een adembenemend UNESCO Werelderfgoed.

Meteora, een van de meest opvallende en indrukwekkende monumenten ter wereld, is een betoverende plek die je niet mag missen. Dit bijzondere natuurlijke en culturele erfgoed, gelegen in de regio Thessalië in Centraal-Griekenland, is sinds 1988 beschermd door de UNESCO als Werelderfgoed. In deze blog duiken we dieper in de geschiedenis, de architectuur en de natuurlijke schoonheid van Meteora, en ontdekken we waarom het zo’n onvergetelijke bestemming is voor bezoekers van over de hele wereld.

Geschiedenis van Meteora

Meteora, wat “zwevend in de lucht” of “opgehangen aan de hemel” betekent, dankt zijn naam aan de indrukwekkende, gigantische rotsformaties die oprijzen uit de vlaktes van Thessalië. Deze zandstenen rotsen werden gevormd door erosie miljoenen jaren geleden en zijn de thuisbasis van een unieke gemeenschap van kloosters en kluizenaarswoningen die dateren uit de 11e eeuw.

De kloosters van Meteora werden gebouwd door monniken die op zoek waren naar afzondering en spirituele verlichting. Oorspronkelijk waren er 24 kloosters; tegenwoordig zijn er nog zes actieve kloosters over, die openstaan voor bezoekers. Deze kloosters zijn:

  1. Het Grote Meteoron Klooster
  2. Het Varlaam Klooster
  3. Het Rousanou Klooster
  4. Het Agios Nikolaos Anapafsas Klooster
  5. Het Agios Stefanos Klooster
  6. Het Heilig Drievuldigheid Klooster

Architectuur en Kunst

De kloosters van Meteora zijn architectonische wonderen die gebouwd zijn op de toppen van de zandstenen rotsen. Ze werden bereikt door middel van ingenieuze systemen van touwen, netten en katrollen die werden gebruikt om zowel mensen als goederen naar boven en beneden te vervoeren. Tegenwoordig zijn de kloosters toegankelijk via trappen die in de rotsen zijn uitgehouwen of via moderne paden en bruggen.

Binnenin de kloosters bevinden zich prachtige voorbeelden van Byzantijnse fresco’s en iconen, die verhalen vertellen uit het christelijke geloof en de levens van de heiligen. Deze eeuwenoude kunstwerken worden zorgvuldig bewaard en onderhouden, waardoor bezoekers een kijkje kunnen nemen in het verleden en de rijke geschiedenis van deze heilige plaatsen.

Natuurlijke Schoonheid

Naast de architectuur en kunst, is de natuurlijke schoonheid van Meteora een van de belangrijkste redenen waarom mensen van over de hele wereld deze bestemming bezoeken. De enorme zandstenen rotsen, weelderige bossen en indrukwekkende vergezichten

Enkele Reisorganisaties om je reis voor deze regio te boeken.

Eliza was here

Alle ontdekkingen in Griekenland.

TUI.nl

Een vakantie naar Griekenland kun je bij TUI naar eigen wens invullen

Anwb reizen

11-daagse fly-drive Noord-Griekenland

Deze reis kan worden verlengd
Ontdek op eigen gelegenheid het ongerepte Noord-Griekenland. Geniet van de indrukwekkende natuur met authentieke bergdorpjes en culinaire traditie in de regio Zagori in het Pindosgebergte, bewonder de kloosters van Meteora, proef wijn in Naousa en ervaar de Griekse gastvrijheid.

Riksjatravel

Als er iets is waar u tijdens een vakantie in Kalambaka niet omheen kunt, zijn het wel de kloosters van Meteora. Al is het alleen maar om de spectaculaire ligging van de heiligdommen, bovenop indrukwekkende rotspilaren.

Eilandhoppenopmaat.nl

Meteora is één van de meest opvallende monumenten van de wereld, beschermd door de UNESCO. Bij het naderen van Kalambaka ziet u vanuit de verte de uit het niets oprijzende steile rotsen. Pas als u dichterbij komt ziet u dat er bovenop deze rotsen kloosters zijn gebouwd.

Meer vakantie-ideeën voor Griekenland.
Meer reisorganisaties voor Griekenland.

meteora
meteora
meteora
(Visited 736 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon