Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

meteora

😎 Meteora ligt op het vasteland van Griekenland, in Thessalie, departement Trikala.

Meteora is een van de meest opvallende en indrukwekkende monumenten van de wereld, beschermd door de UNESCO en het meest belangrijke in Thessalië. Na de heilige berg Athos, is het het meest belangrijke kloostercentrum van Griekenland.

In de 11e eeuw, kwamen de eerste kluizenaars op de onbetreden pieken van de imposante rotsen en bouwden de “Skiti” van Doupiani. In de 14e eeuw vormde de wheilige Athanasios Meteoritis de eerste georganiseerde kloostergemeenschap op de rots van Megalo (grote) Meteoro. Vierentwintig kloosters hebben zich vanaf toen in meer dan 600 jaar verspreid over de rotsen.

Tegenwoordig bestaan alleen de kloosters Megalo Meteoro, Varlaam, Agia Triada, Agios Stefanos, Rousanou en Agios Nikolaos Anapafsas nog en ze zijn nog steeds in gebruik. Iedere dag komen bezoekers vanuit de hele wereld hier samen om te mediteren en bidden. Ze leren het leven van de monniken kennen, bewonderen de onbeschrijflijke natuur, de artistieke architectuur en bestuderen de historische overblijfselen. Het gebied kenmerkt zich door de op hoge rotsige pilaren gebouwde kloosters.

Enkele vakantie-ideeën voor deze regio:

Eliza was here

Alle ontdekkingen in Griekenland.

TUI.nl

Een vakantie naar Griekenland kun je bij TUI naar eigen wens invullen

    Kras.nl

    Als er iets is waar u tijdens een vakantie in Kalambaka niet omheen kunt, zijn het wel de kloosters van Meteora. Al is het alleen maar om de spectaculaire ligging van de heiligdommen, bovenop indrukwekkende rotspilaren.

    Eilandhoppenopmaat.nl

    Meteora is één van de meest opvallende monumenten van de wereld, beschermd door de UNESCO. Bij het naderen van Kalambaka ziet u vanuit de verte de uit het niets oprijzende steile rotsen. Pas als u dichterbij komt ziet u dat er bovenop deze rotsen kloosters zijn gebouwd.

Meer vakantie-ideeën voor Griekenland.
Meer reisorganisaties voor Griekenland.

meteora

meteora

meteora

(Visited 483 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *