Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

macedonië

😎 Noord-Macedonië ingesloten

tussen Griekenland, Albanië, Kosovo, Servië en Bulgarije is nog een onbekend vakantieland. Noord-Macedonië grenst niet aan de zee maar is geheel door land omsloten. De Republiek Macedonië is ontstaan op 8 september 1991 uit voormalig Joegoslavië, waarbij Skopje werd aangewezen als hoofdstad. Sinds 2019 heet het Noord-Macedonië. In deze tijd is Skopje onderdeel geweest van het Byzantijnse, Romeinse, Ottomaanse en Joegoslavische rijk. Overblijfselen van deze rijke geschiedenis zijn onder meer: het kale fort met haar prachtige uitzicht, de stenen brug over de rivier Vardar, de oude binnenstad uit de Ottomaanse periode en natuurlijk de bazaar.

In Noord-Macedonië zijn ongeveer 1000 kerken en kloosters gebouwd. 365 hiervan staan in de stad Ohrid omdat Ohrid voor elke dag van het jaar een kerk heeft gebouwd.

Bezienswaardigheden buiten de hoofdstad zijn: het klooster St. Andreas aan de rand van het Matkameer, de stad Ohrid waarvan een groot aantal Byzantijnse monumenten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, het klooster Sint Naum, Struga, Bitola en Prilep. Het landschap van Noord-Macedonië kent naast veel bergen ook veel bossen met beuken, eiken en dennen. In het zuidwesten liggen twee grote meren die ondergronds met elkaar verbonden zijn: het Prespameer en het meer van Ohrid. De bruine beer is een van de acht beschermde diersoorten die in Noord-Macedonië leeft. Het hoogste punt van Macedonië is de Golem Korab met 2754 meter.

Zomers zijn er verschillende festivals zoals het Balkan Folklorefestival en het Ohrid Zomerfestival en Poëzieavonden.

Noord-Macedonië is van oudsher een wijngebied, proef eens een Kratosjija (rood) of een Temjanika (wit).
Bezoek ook eens een wijnboerderij.

Kortom Noord-Macedonië met zijn schitterende natuur, heerlijk vers eten, lieve gastvrije mensen. Een land voor natuurliefhebbers en rustzoekers.ook veel cultuur en heerlijke wijn.

Hier enkele tips voor mooie locaties in de buurt

macedonie

macedonie skopje

macedonie

(Visited 281 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *