Ga naar de inhoud


In het hart van Europa, omgeven door weelderige groene valleien en kronkelende rivieren, onthult Luxemburg een indrukwekkende schat aan erfgoed – een overvloed aan majestueuze kastelen die het landschap sieren. Dit kleine land, doordrenkt van geschiedenis en omgeven door schilderachtige schoonheid, herbergt een verbazingwekkend aantal kastelen die getuigen van een rijk verleden en de grandeur van vervlogen tijden. Laten we een duik nemen in de betoverende wereld van kastelen in Luxemburg.

1. Vianden Castle: Een Middeleeuws Meesterwerk

Het imposante Vianden Castle, hoog gelegen op een heuveltop, domineert de skyline van het gelijknamige stadje. Dit middeleeuwse meesterwerk, oorspronkelijk gebouwd in de 11e eeuw, is door de eeuwen heen uitgebreid en gerestaureerd. Het uitzicht vanaf het kasteel over de omliggende Ardennen is adembenemend en geeft een glimp van de strategische waarde die dit fort ooit had.

2. Larochette Castle: Tussen Rotsen en Groen

Larochette Castle, gelegen tussen de indrukwekkende rotsformaties van Klein Zwitserland, biedt een unieke mix van geschiedenis en natuurlijke pracht. Het kasteel dateert uit de 11e eeuw en heeft door de eeuwen heen verschillende transformaties ondergaan. Tegenwoordig kunnen bezoekers door de weelderige kasteeltuinen dwalen en genieten van een panoramisch uitzicht op de omliggende bossen.

3. Beaufort Castle: Een Trio van Torens

Beaufort Castle, gelegen in het hart van de regio Müllerthal, staat bekend om zijn drie opvallende torens die hoog boven het omringende landschap uittorenen. Het kasteel, oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw, heeft een bewogen geschiedenis en heeft verschillende renovaties ondergaan. Bezoekers kunnen de indrukwekkende ruïnes verkennen en zich voorstellen hoe het kasteel eruitzag in zijn gloriedagen.

4. Clervaux Castle: Kunst en Geschiedenis

Het majestueuze Clervaux Castle, gelegen in het noorden van Luxemburg, herbergt niet alleen een rijke geschiedenis maar ook een opmerkelijke kunstcollectie. Naast de middeleeuwse architectuur kunnen bezoekers genieten van tentoonstellingen die variëren van fotografie tot historische documenten. Het kasteel speelde ook een rol in de Tweede Wereldoorlog en herbergt nu het indrukwekkende “Family of Man” fotografieproject.

De kastelen van Luxemburg vormen niet alleen een intrigerend venster naar het verleden, maar ook een reis door diverse landschappen en culturen. Van middeleeuwse vestingen tot sprookjesachtige torens, elk kasteel vertelt zijn eigen unieke verhaal en draagt bij aan de rijke tapestry van Luxemburgs historisch erfgoed. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, geïnteresseerd in architectuur, of gewoon op zoek bent naar een betoverende ervaring, de kastelen van Luxemburg staan klaar om je te verwelkomen in hun tijdloze pracht.

Hier enkele reisaanbieders naar Luxemburg:

 • Oad

  Ga mee op een busreis Luxemburg.

 • Golftime.nl

  Luxemburg staat voor een golfreis in ongerepte natuur, ideale bestemming voor een korte golfvakantie.

 • KRAS Luxemburg aanbiedingen

  Op steenworp afstand van Nederland ligt Luxemburg. Ontdek de schoonheden van dit land tijdens een vakantie Luxemburg. Bekijk het aanbod van Kras!

 • Suncamp.nl

  Campings in Luxemburg

 • Vacanceselect.nl

  Prachtige vakantiewoningen in Luxemburg.

 • Bungalow.Net

  Vakantiewoningen Luxemburg. Klein maar fijn! Dat grootte niet altijd zoveel zegt bewijst Luxemburg, het is makkelijk te bereizen en er is echt veel te zien en te doen.

 • TUI.nl

  vakantie in Luxemburg.

Meer reisorganisaties voor Luxemburg

Meer vakantie-ideeën voor Luxemburg

kasteel belgie

kasteel belgie

kasteel belgie

kasteel belgie

(Visited 628 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon