Meteen naar de inhoud

lucca italie

šŸ˜Ž Lucca is zeker een bezoek waard met zijn rustige smalle straatjes.

De meeste toeristen laten dit kleine plaatsje in de regio Toscane links liggen. Het is er dan ook relatief rustig. Het rechthoekige stratenpatroon dat nog herinnert aan de voormalige Romeinse nederzetting (Luca) zorgt ervoor dat je op een overzichtelijke manier het stadje kunt bezoeken. Slenterend door de straten is hier de manier, het middeleeuwse centrum is nagenoeg autovrij.

Slenterend door de Via Fillungo, de lange draad, loop je al winkelend, naar het Piazza del Anfiteatro. Op dit ronde plein herken je de trekken van het oude anfiteatro dat hier tijdens de stichting van Lucca door de Romeinen gebouwd is. De stenen zijn in de loop der eeuwen hergebruikt voor diverse palazzi en kerken, maar je ziet duidelijk de ronde vorm van het oorspronkelijke bouwwerk als je onder een van de lage doorgangen, toen gebruikt door dieren en gladiatoren, het strijdperk betreedt.
Al met al dus is Lucca dus zeker een bezoek waard!!

HIER enkele reisorganisaties om uw reis te boeken.

 • Vacanceselect.nl

  Midden-Italiƫ trekt vele vakantiegangers aan van over de hele wereld. Dat is niet gek aangezien de regio prachtige zandstranden, historische steden en adembenemende landschappen kent.

 • elizawashere.nl

  Heerlijk Toscane met zijn glooiende heuvels met eindeloze wijngaarden, pittoreske bergdorpjes en uitnodigende boerderijen.

 • Toscane met Belvilla.nl

  Droom weg vanuit uw vakantiehuis in Toscane!

 • Luxe kampeervakanties in Toscane

  een geschikte plek aan zee om hier vandaan met dagtochtjes de kunstschatten van Toscane te ontdekken.

 • Anwb reizen

  In het midden van Italiƫ vind je het schilderachtige Toscane. De uitgestrekte wijngaarden, zonnebloemen en pittoreske dorpjes gelegen tussen de golvende heuvels zijn vaak terug te zien in films en series.

Meer reisorganisaties voor Italiƫ

Meer vakantie-ideeƫn voor Italiƫ

lucca italie
lucca
lucca
(Visited 1.948 times, 1 visits today)
šŸ˜Ž DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *