Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

carnaval limoux
😎

Limoux kent meer dan 2000 jaar geschiedenis en herbergt een mooi historisch erfgoed, waaronder een middeleeuwse brug.

De gemeente staat bekend om zijn wijn die op de wijze van champagne bewerkt wordt – la blanquette de Limoux – en zijn carnaval, een meer dan 1000 jaar oude traditie met het langste feest ter wereld. Limoux viert elke winter, van februari tot april, de ‘Fécos’, gemaskerde personen die vermomd als pierrot het stadscentrum overspoelen en van café naar café dansen onder de middeleeuwse bogen. De processie vindt in drie delen plaats gedurende de dag. Het indrukwekkendste spektakel vindt plaats bij het vallen van de avond, wanneer de stoet een poëtische vorm aanneemt, in het licht van de voor de gelegenheid gemaakte toortsen, onder begeleiding van een obsederend orkestritme. Het carnaval van Limoux is één van de bekendste ter wereld, naar het beeld van de carnavals van Rio of Venetië.

Alle weekenden van januari tot maart en op Vastenavond is het carnaval in Limoux. Er wordt verteld dat in de veertiende eeuw de molenaars op vastenavond de betaling van hun heffingen in het klooster van Prouille kwamen vieren in de stad. Sindsdien is er in Limoux geen eenvoudige carnavalsoptocht maar een streng geregelde komedie.

en als klap op de vuurpijl:

Toques et Clochers

“Toques et Clochers” (koksmutsen en klokkentorens) is een groot evenement dat in het weekend van Palmpasen wordt georganiseerd door de wijnbouwers van Sieur d’Arques, om de verschillende wijnen van de Limouxin te promoten.

Ieder jaar wordt er in een van de dorpen in de regio een grote bijeenkomst georganiseerd die 2 dagen duurt: op zaterdag wordt er feest gevierd in de straten en de wijnkelders van het uitverkoren dorp en op zondag worden de beste “Chardonnays” uit de vier streken van de regio met dezelfde herkomstbenaming bij opbod verkocht aan de beroemdste koks en sommeliers uit de hele wereld. Een deel van het ingezamelde geld wordt vervolgens gebruikt om de klokkentoren van het gastdorp te restaureren.

Wat is er nog meer te doen in de streek Aude?

– de rivier Aude in het gelijknamig dal.
– Canal du Mini
– kasteel van Puivert
– abdij Sainte-Marie de Lagrasse
– de brug van Lagrasse
– Château d’Aguilar
– Cité van Carcassonne

Hier enkele reisorganisaties met mooie reizen en tips voor deze streek:

Belvilla.nl

Kies je favoriete vakantiehuis in Limoux!

Golfreizen.nu

Golfvakantie in Frankrijk: Zuid Frankrijk

Francevilla.nl

Villa in Zuid Frankrijk

SNP Ezeltochten

Op stap met een ezel is de ideale wandelvakantie voor kinderen tussen ca. 4 en 9 jaar. Je maakt avontuurlijke trektochten, terwijl de ezel de bagage en soms ook de vermoeide kinderen vervoert. De kinderen hebben meteen een troeteldier. Vooral in Frankrijk maar ook Portugal of Marokko.

Costa All Inclusive

Ontdek de vele voordelen van onze All Inclusive deals tijdens uw droomreis met Costa Cruises. Kom aan boord van de Costa Diadema voor een 7-daagse cruise vanaf Savona naar Italië, Frankrijk, Spanje en de Balearen. Nu volpension incl. drankenpakket, fooien, wifi en kortingen op excursies. Boek vanaf €909!

Meer reisorganisaties voor Frankrijk

Meer reisideeën voor Frankrijk

limoux

limoux

limoux

(Visited 265 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *