Ga naar de inhoud

😎 Het kleine paradijs van Lastovo is bijna verstoken van toeristen

Lastovo is een klein eiland in de Adriatische Zee, gelegen in het zuiden van Kroatië. Het eiland heeft een oppervlakte van slechts 46 vierkante kilometer en is relatief onbekend bij toeristen. Maar voor degenen die het eiland bezoeken, biedt Lastovo een klein paradijs met prachtige natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en cultuur, en heerlijk eten en drinken. In deze blog nemen we je mee naar het kleine paradijs van Lastovo.

Natuurlijke schoonheid Lastovo is een natuurlijk paradijs met kristalheldere wateren, groene heuvels en prachtige stranden. Het eiland heeft een rijke flora en fauna en is de thuisbasis van vele zeldzame planten- en diersoorten. Lastovo is ook een van de weinige plaatsen in Europa waar de sterrenhemel nog steeds volledig helder en zichtbaar is, zonder lichtvervuiling. Een bezoek aan Lastovo biedt de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland en te ontspannen in een rustige omgeving.

Geschiedenis en cultuur Lastovo heeft een rijke geschiedenis en cultuur, die teruggaat tot de oudheid. Het eiland was ooit een belangrijke handelsroute en was een belangrijk centrum van de Venetiaanse handel in de 14e eeuw. Het eiland heeft ook een rijke maritieme geschiedenis en staat bekend om zijn tradities en gebruiken. Bezoekers kunnen genieten van de vele festivals en vieringen die het hele jaar door worden gehouden, zoals het carnaval van Lastovo, dat wordt beschouwd als een van de oudste en meest authentieke carnavals ter wereld.

Eten en drinken Lastovo heeft een rijke culinaire traditie en biedt een scala aan heerlijke lokale gerechten en dranken. Het eiland staat bekend om zijn visgerechten en verse zeevruchten, die worden bereid met lokale ingrediënten en kruiden. Bezoekers kunnen ook genieten van lokale wijnen en likeuren, zoals Rukatac, Plavac en Prošek.

Conclusie Lastovo is een klein paradijs met prachtige natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en cultuur, en heerlijk eten en drinken. Voor degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning, biedt het eiland de perfecte vakantiebestemming. Het eiland is nog relatief onbekend bij toeristen en behoudt zijn authenticiteit en charme. Als je op zoek bent naar een unieke vakantie-ervaring, is Lastovo de perfecte bestemming.

Hier enkele reisaanbieders voor Kroatië.

Djoser Wandel – wandelreis Kroatie

Al wandelend ontdek je de mooie natuur van de nationale parken en de vele watervallen. We lopen door diepe kloven met aan de top spectaculaire uitzichten


Belvilla.nl

Vakantiehuizen in Kroatie. Cultureel gezien is Kroatië een mengelmoes van invloeden van buurlanden, zoals te zien is in de architectuur van kastelen en burchten.


TUI.nl

Van indrukwekkende steden zoals Dubrovnik tot de groene Plitvice Meren. Boek bij TUI een goedkope vlieg- of autovakantie naar Kroatië.

Riksjatravel.nl

Wandelend over eeuwenoude stadsmuren voel je de fel bevochten vrijheid van de Kroaten. Rijk is niet alleen de Kroatische cultuur, maar ook de natuur met groenblauwe meren en watervallen, een azuurblauwe zee en meer dan 1000 eilanden.

DeJongIntra.nl

De Jong Intra Vakanties biedt voor elk wat wils! Rondreizen, busreizen, autovakanties Kroatie

Bungalow.Net

Zomers genieten met de familie op de recreatieparken in Kroatië.

 

Meer reisorganisaties voor de Balkan
Meer vakantie-ideeën voor de Balkan

(Visited 494 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon