Groot-Brittannië Vakantie ideeën

Langste plaatsnaam in Europa

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  langste plaatsnaam europa

  😎 lanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

  is een groot dorp op het eiland Anglesey, in Wales. Meestal wordt de naam afgekort tot Llanfair PG of Llanfairpwll onder Welshmen. Dat is genoeg om hem te onderscheiden van andere plaatsnamen die met Llanfair beginnen. Het is een toeristenplaats omdat veel mensen even bij het treinstation een foto komen maken en in het bezoekerscentrum hun paspoort laten afstempelen.

  De naam bestaat sinds het jaar 1860 en werd bedacht door de leden van plaatselijke raad omdat ze de langste naam van enig treinstation in het land wilden hebben. Oorspronkelijk heette de plaats gewoon Llanfair Pwllgwyngyll, wat al aardig lastig is voor mensen die de stemloze, geaspireerde laterale fricatief ll niet machtig zijn (zoals de Engelsen)


  Even nog ter extra info:

  De naam van het dorp is de langste in Europa, en komt qua lengte op de derde plaats in de wereld:

  1e plaats: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit (163 letters), de officiële naam van Bangkok. Overigens bestaat de naam in het Thaise schrift uit 95 letters (klinkertekens worden doorgaans niet als letters beschouwd).
  2e plaats: Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaunga-horonukupokaiwhenuaakitanarahu (92 letters) in Nieuw-Zeeland.
  3e plaats dus Llanfair PG in Wales met 58 karakters (strikt genomen 53 letters, aangezien ll en ch in het Welsh als één letter tellen).

  En wilt u weten hoe dat klinkt?

  Maar Wales heeft meer te bieden als u er toch bent

  referenties van reisbureau:

  De prachtige nationale parken Snowdonia, Brecon Beacons en Pembrokeshire Coast en meer dan 1200 km aan kustlijn maken van Wales de perfecte plek om te genieten van het buiten zijn. Maak wandelingen over langeafstandswandelpaden, zoals het Wales Coast Path, fiets over paden als de pittoreske Mawddach Estuary, speel een heerlijk rondje golf of ga surfen bij Surf Snowdonia op het enige surfmeer dat niet aan de kust ligt. Zwem of kano bij de mooiste stranden van Europa, kijk uit naar puffins of dolfij nen op de toppen van de ruige kliffen van Pembrokeshire en eindig uw dag met een heerlijke fish & chips in een charmant plaatsje als Tenby.
  (bron: House of Britain)

  Hier enkele reisorganisatie om uw reis naar Wales

  Meer reisorganisaties voor Groot-Brittannië

  Méér leuke vakantie-ideeën voor Groot-Brittannië

 • (Visited 1.347 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress