Ga naar de inhoud

😎 Klooster van Amorgos op Amorgos, één van de vele Griekse eilanden

die iets specials te bieden heeft tijdens het eilandhoppen.

Amorgos is het meest oostelijk gelegen Cycladen eiland, het ligt tussen de eilanden Naxos en Kos in de Egeïsche zee. Het is een langwerpig eiland, met een lengte van 33 kilometer. De breedte van het eiland schommelt tussen de anderhalf en zes kilometer. Op Amorgos wonen ongeveer 2000 mensen, de meesten houden zich bezig met het toerisme, de visserij, de landbouw en de veeteelt.

klooster amorgosHet klooster van Chozoviotissa (Hozoviotissa) is de trekpleister van het Griekse eiland Amorgos. Je ziet de foto van het witte klooster tegen de steile rotswand op veel kalenders en ansichtkaarten. Het maakt Amorgos een belangrijke bestemming voor Orthodoxe pelgrims. Acht verdiepingen telt het Chozoviotissa klooster, gebouwd tegen een steile rots hoog boven de zeespiegel langs de onbereikbare zuidkust van het eiland. Het plaatje is een combinatie van absolute schoonheid en de wildernis. En….. entree: gratis

Amorgos zelf is het meest oostelijk gelegen Cycladen eiland, het ligt tussen de eilanden Naxos en Kos in de Egeïsche zee. Het is een langwerpig eiland, met een lengte van 33 kilometer. De breedte van het eiland schommelt tussen de anderhalf en zes kilometer. De hoofdstad van het eiland is Amorgos stad (Chora).

De naam heeft het eiland te danken aan een plant die ‘amorgis’ heet, een soort vlas waarmee men vroeger de beroemde tunieken van Amorgos maakte. Amorgos is een bergachtig eiland met als hoogste berg ‘Krikelos’ die in het oosten ligt en 821 meter hoog is. Op het eiland zijn veel heuvels en valleien. Het oosten is rotsachtig en het westen is minder ruig, hier liggen ook de meeste kleine baaien. Op het eiland zijn twee havens, dat zijn de havens van Katapola (in het zuidwesten) en Aigiali (in het noordwesten), beide havens liggen in diepe baaien aan de westelijke kust.

amorgos haven katapolaAmorgos heeft geen eigen vliegveld en dus kun je het Griekse eiland alleen met de boot bereiken. Katapola is de grootste en belangrijkste haven van Amorgos en ligt centraal in het midden van het eiland. In het noorden is er bij de kustplaats Aegiali nog een andere haven.

Amorgos heeft het hele jaar door een dagelijkse verbinding met Pireaus. De veerboot vaart zes dagen in de week het hele jaar door via o.a. Paros en Naxos in negen uur naar Aegiali of Katapola. Op zaterdag is er alleen in het hoogseizoen, van half juni tot en met half september, een veerdienst naar Pireaus. Vanaf het eiland Naxos is de boottocht twee tot vier uur.

Het eiland is zeer geliefd onder eilandhoppers en onder wandelaars. Vooral bergwandelaars zullen hier genieten, want overal loopt wel een bergpad die het ene met het andere dorp verbindt.

Hier enkele tips om een vakantie naar Griekenland te boeken.

Meer reisorganisaties voor Griekenland

Meer vakantie-ideeën voor Griekenland

SNP NatuurreizenAmorgos
amorgos
amorgos
amorgos
amorgos

(Visited 770 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon