Ga naar de inhoud

Egypte, met zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en altijd aanwezige wind, is een van ‘s werelds meest populaire bestemmingen geworden voor kitesurfers. Of je nu een ervaren kitesurfer bent of net begint met deze spannende watersport, Egypte biedt ideale omstandigheden en adembenemende locaties om je kitevaardigheden te verbeteren. In deze blog nemen we je mee op een reis naar het kitesurfparadijs van Egypte.

 • Perfecte windomstandigheden:
  Egypte staat bekend om zijn constante wind, waardoor het een paradijs is voor kitesurfers. Met name de Rode Zee-kust biedt ideale windomstandigheden, met een stabiele zijdelingse wind die vaak waait. De meest populaire kitesurfbestemmingen in Egypte, zoals Hurghada, El Gouna en Dahab, hebben gemiddeld 300 dagen per jaar goede wind, waardoor je vrijwel het hele jaar door kunt kitesurfen.
 • Prachtige stranden en azuurblauw water:
  Egypte is gezegend met adembenemende stranden en kristalhelder water. De kustlijn van de Rode Zee is bezaaid met prachtige stranden met fijn zand en warm water, perfect om je kite-avonturen te beleven. Je zult versteld staan van de schoonheid van de omgeving en het gevoel van vrijheid terwijl je over het water glijdt.

 • Uitstekende kitesurfspots:
  Egypte heeft verschillende wereldberoemde kitesurfspots die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde kitesurfers. Hurghada en El Gouna bieden brede, vlakke wateren die ideaal zijn voor beginners om te leren en hun vaardigheden te verbeteren. Dahab, aan de oostkust van het Sinaï-schiereiland, staat bekend om zijn sterke wind en golven, waardoor het een favoriete bestemming is voor ervaren kitesurfers.

 • Kitesurfscholen en -faciliteiten:
  Egypte heeft een bloeiende kitesurfscene en biedt een breed scala aan kitesurfscholen en -faciliteiten. Of je nu een beginner bent die lessen nodig heeft of een gevorderde kitesurfer die zijn vaardigheden wil verbeteren, er zijn professionele instructeurs beschikbaar om je te begeleiden. Deze scholen bieden lessen, verhuur van kitesurfuitrusting en de nodige veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je een geweldige en veilige kitesurfervaring hebt.

 • Gevarieerd buitenleven en cultuur:
  Naast het kitesurfen biedt Egypte ook een schat aan andere activiteiten en bezienswaardigheden. Je kunt genieten van snorkelen of duiken om de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee te verkennen, een woestijnsafari maken om de prachtige landschappen van de Sinaï-woestijn te ontdekken.

Voor méér tips over Egypte klik hier

(Visited 8 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon