België Vakantie ideeën

Kasteel van Bouillon in de bocht van de rivier

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  bouillon

  😎 Het kasteel van Bouillon is een op de rotspunt in de bocht van de rivier gebouwd fort.

  Ideaal gelegen om de gehele omgeving goed te overzien. De hertogen van Bouillon dachten er goed aan te doen hier een kasteel te bouwen. Het kasteel is door de eeuwen door de verschillende gebruikers aangepast aan de wensen van de nieuwe tijd en daardoor een mengelmoesje van verschillende tijden en stijlen geworden. Het kasteel is een echt militair fort. Geen mooi opgemaakte kamers dus hier, slechts een koude eetzaal met enkele poppen doet denken aan het leven wat zich afspeelde. Her en der staan enkele stellages met poppen die iets uitbeelden over het leven van alledag uit die tijd. Toch is een rondwandeling door het kasteel met al zijn hoeken, torens, gevangenissen en geheime gangen erg leuk om te doen. Voor wie erg langs is kan het zelfs hier en daar wat uitdagend zijn daar de gangen erg laag kunnen zijn.

  Bij binnenkomst volg je door de drie grote toegangspoorten over de grachten de verschillende nummers. Deze leiden je langs de muren, met prachtig uitzicht op de omgeving en de binnenplaats. Om vandaar uit diepe het kasteel door de nauwe trapjes en kleine gangen binnen te dringen. Hier en daar wordt het wat luguber door een vergeetput, een martelkamer en verschillende tochtige gevangeniscellen.

  Tevens is het bezoek aan het plaatsje zeker de moeite waard. Leuke straatjes en om het kasteel is een prachtige wandelroute door het bos langs de rivier.

  Enkele aanbieders voor de regio Belgische Ardennen

   • Vakantiediscounter Polpulaire vakanties naar de Belgische Ardennen.
   • Bestcamp.nl
    BestCamp biedt u een brede keuze uit eersteklas accommodaties op verschillende campings en vakantieparken in De Belgische Ardennen en aan de Belgische kust. Zo kunt u een bungalow, een vakantiehuis, een stacaravan, een tent of een kamer huren.
   • Landal.nl
    vakantieparken
   • Golfreizen.nu
    Golfvakantie in België: Belgische Ardennen
   • Belvilla.nl
    Vakantiehuizen

  Meer reisorganisaties voor België

  Meer vakantie-ideeën voor België

  bouillon

  Het kasteel van Bouillon
  (Visited 196 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress