Meteen naar de inhoud

Klik op afbeelding.

😎 Istanbul de enige stad met oevers in Azië en Europa. De meeste historische bezienswaardigheden bevinden zich op het schiereiland aan de Europese kant. Met als aanraders Hagia Sophia, de Blauwe Moskee, de Kruiden bazaar en de grote bazaar. Istanbul is als reisbestemming erg geliefd mede omdat de uitersten zo dicht bij elkaar liggen. De stad dankt zijn zelfvertrouwen tot op zekere hoogte aan het feit dat de stad in het verleden tot 3x het centrum van de wereld is geweest. Eeuwenlang onderhield men hier betrekkingen met Europa, met Rusland in het noorden, met Iran in het oosten en nog verder oostwaarts met landen in Centraal-Azië. Dat zie je ook op de Kruiden Bazaar waar Japanse teksten voorbij komen terwijl de verkopers in het Frans, Portugees en Spaans hun waren te koop aanbieden in hun luidruchtigheid.

Rond de Sokollumoskee kan je verdwalen in een wirwar van straatjes die hun oorspronkelijke karakter hebben behouden.
In de Grote Bazaar, die al stamt uit de 15de eeuw, zijn duizenden kleurrijke en drukbezochte winkeltjes te vinden. Dagelijks, behalve op zon- en feestdagen,  wisselen hier vloerkleden, kleren, tassen, lederwaren, sieraden en zelfs lampen van eigenaar. Onderhandelen over de prijs tussen klant en winkelier gaat soms ook onder het genot van een glaasje thee.

In de Basilica Cisterne lopen bezoekers voorzichtig over de gladde vloer, waarvan het gewelf wordt gedragen door 336 marmeren zuilen. In twee zuilen is het hoofd van Medusa uitgehouwen.

Hieronder wat vakantie-ideeën voor een reis naar Turkije

TUI.nl

Istanbul is een smeltkroes van kleuren en oosterse geuren en heeft een schatkamer aan cultuur met imposante bezienswaardigheden zoals de Blauwe Moskee en de Aya Sophia

Stedentrips.nl

Istanbul is vooral fascinerend door haar ligging op de grens tussen Azië en Europa. Dat geeft een erg boeiende mix van twee culturen op diverse vlakken!

DeJongIntra.nl

Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder

Budgetair.nl

Blijvend goedkoop vliegen naar Istanbul!

Golfreizen.nu

Golfvakantie in Turkije: Regio Istanbul.

Vliegtickets.nl

Zoek je goedkope vliegtickets naar Istanbul? Op Vliegtickets.nl vind je ze gemakkelijk en snel! Vertrek vanaf jouw favoriete airport of kies een airline waar je graag mee vliegt.

Reisgidsen Turkije

(Visited 147 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.