Meteen naar de inhoud

😎 Eisriesenwelt de grootste ijsgrot ter wereld.

Eenmaal binnen zul je je verbazen over de zuilen, torens en wallen uit ijs. En stel je voor, de grot in het Tennengebergte in Salzburg Oostenrijk, is maar liefst 42 kilometer lang. Bij aankomst vind je op 1.641 meter een reusachtige opening in de berg.

Bijzonderheden zijn onder meer het ‘Posselthal’, een smalle passage, de ‘Sturmsee’ en de ‘Alexander-von-Mörk-Dom’, de grootste hal tijdens de rondleiding. Let bij het ‘IJspaleis’ op het opvallend gladde ijs op de bodem. Ook uniek is de 100 meter lange in ijs geslagen tunnel.

Eisriesenwelt ligt 40 kilometer ten zuiden van Salzburg bij het dorp Werfen. Overigens is toegang alleen mogelijk in combinatie met een begeleide rondleiding die ongeveer 1 uur en 15 minuten duurt. Vergeet je zaklamp en warme kleding niet. De beste tijd om te gaan is het voorjaar, dan dragen de rotswanden een glinsterende vacht van kristallen.

Werfen ligt in Salzburg en die streek heeft veel te bieden. Dus dit is weer een prachtig extra bezienswaardigheid in een rijke streek aan cultuur.

Zoek hier een reisorganisatie om je vakantie te boeken.

 • Belvilla

  vakantiewoningen in Salzburgerland.
 • TUI.nl

  De hoge bergen, de idyllische meren, de Krimml watervallen… Het landschap van het Salzburgerland leent zich uitstekend voor een wandelvakantie in Oostenrijk
 • Anwb reizen

  Een vakantie in het Salzburgerland biedt voor elk wat wils. De schitterende natuur in deze Oostenrijkse deelstaat is een paradijs voor sportievelingen die willen wandelen, bergbeklimmen, watersporten, fietsen of wintersporten
 • 😎

  dejongintra.nl

  Het Salzburgerland is na Tirol de regio van Oostenrijk waar de Jong Intra Vakanties het meeste hotels en appartementen aanbiedt. Bij ieder bezoek valt me de gastvrijheid en de gemoedelijkheid van de bevolking op
 • Oad.nl

  Oostenrijk is hét land bij uitstek voor een busreis vol prachtige excursies maar ook voor een langlauf- of wandelvakantie. Tussen de wijnranken, kastelen en karakteristieke alpendorpjes vindt u eindeloze fiets- en wandelpaden.
 • ALL-INCLUSIVE via TUI

  Tijdens een All Inclusive Salzburgerland combineer je een actieve vakantie in Oostenrijk met verwennerij in een luxe hotel.

Meer reisorganisaties voor Oostenrijk

Meer vakantie-ideeën voor Oostenrijk

(Visited 1.117 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather