Ga naar de inhoud

😎 Eisriesenwelt de grootste ijsgrot ter wereld.

De ijsgrot in Werfen, Oostenrijk is een indrukwekkend natuurwonder en een populaire toeristische attractie. Gelegen in de Oostenrijkse Alpen, biedt de ijsgrot een fascinerende blik op de ondergrondse wereld van gletsjers en ijsformaties. In dit blog gaan we dieper in op de ijsgrot in Werfen en ontdekken we waarom het een bezoek waard is.

Ontdekking en geschiedenis

De ijsgrot in Werfen werd ontdekt in 1879 door Anton von Posselt-Czorich, een Oostenrijkse natuurkundige. Sindsdien is de ijsgrot uitgegroeid tot een van de populairste toeristische attracties van Oostenrijk. De grot is ongeveer 42 kilometer lang en is gelegen in de Tennengebergte in het Salzburgerland.

De grot verkennen

De ijsgrot in Werfen is een van de grootste ijsgrotten ter wereld en biedt bezoekers een unieke ervaring. Tijdens een rondleiding van ongeveer een uur, wandelt u door een ondergronds landschap van ijsformaties, stalactieten en stalagmieten. De grot is het hele jaar door geopend, maar alleen toegankelijk van mei tot oktober.

De rondleiding begint met een wandeling door het bos naar de ingang van de grot. Daar krijgt u een lamp en daalt u af in de grot. Tijdens de wandeling komt u langs indrukwekkende ijsformaties en hoort u verhalen en legendes over de geschiedenis van de grot.

Tips voor uw bezoek

Als u de ijsgrot in Werfen wilt bezoeken, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Het kan koud zijn in de grot, dus kleed u warm aan. Het is ook belangrijk om comfortabele schoenen te dragen, omdat de ondergrond soms glad kan zijn. Houd er rekening mee dat de ijsgrot alleen toegankelijk is via een steile wandeling, dus het kan vermoeiend zijn voor mensen die slecht ter been zijn.

Conclusie

De ijsgrot in Werfen is een fascinerende attractie en een must-see voor iedereen die de Oostenrijkse Alpen bezoekt. Het biedt een unieke kijk op de ondergrondse wereld van ijsformaties en stalactieten en is een avontuurlijke en educatieve ervaring voor alle leeftijden. Kortom, als u de kans krijgt, bezoek dan zeker de ijsgrot in Werfen.

Zoek hier een reisorganisatie om je vakantie te boeken.

 • Belvilla

  vakantiewoningen in Salzburgerland.
 • TUI.nl

  De hoge bergen, de idyllische meren, de Krimml watervallen… Het landschap van het Salzburgerland leent zich uitstekend voor een wandelvakantie in Oostenrijk
 • Anwb reizen

  Een vakantie in het Salzburgerland biedt voor elk wat wils. De schitterende natuur in deze Oostenrijkse deelstaat is een paradijs voor sportievelingen die willen wandelen, bergbeklimmen, watersporten, fietsen of wintersporten
 • 😎

  dejongintra.nl

  Het Salzburgerland is na Tirol de regio van Oostenrijk waar de Jong Intra Vakanties het meeste hotels en appartementen aanbiedt. Bij ieder bezoek valt me de gastvrijheid en de gemoedelijkheid van de bevolking op
 • Oad.nl

  Oostenrijk is hét land bij uitstek voor een busreis vol prachtige excursies maar ook voor een langlauf- of wandelvakantie. Tussen de wijnranken, kastelen en karakteristieke alpendorpjes vindt u eindeloze fiets- en wandelpaden.
 • ALL-INCLUSIVE via TUI

  Tijdens een All Inclusive Salzburgerland combineer je een actieve vakantie in Oostenrijk met verwennerij in een luxe hotel.

Meer reisorganisaties voor Oostenrijk

Meer vakantie-ideeën voor Oostenrijk

(Visited 1.207 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon