Meteen naar de inhoud

Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

ijsgrot werfen

😎 Eisriesenwelt de grootste ijsgrot ter wereld.

Eenmaal binnen zul je je verbazen over de zuilen, torens en wallen uit ijs. En stel je voor, de grot in het Tennengebergte in Salzburg Oostenrijk, is maar liefst 42 kilometer lang. Bij aankomst vind je op 1.641 meter een reusachtige opening in de berg.

Bijzonderheden zijn onder meer het ‘Posselthal’, een smalle passage, de ‘Sturmsee’ en de ‘Alexander-von-Mörk-Dom’, de grootste hal tijdens de rondleiding. Let bij het ‘IJspaleis’ op het opvallend gladde ijs op de bodem. Ook uniek is de 100 meter lange in ijs geslagen tunnel.

Eisriesenwelt ligt 40 kilometer ten zuiden van Salzburg bij het dorp Werfen. Overigens is toegang alleen mogelijk in combinatie met een begeleide rondleiding die ongeveer 1 uur en 15 minuten duurt. Vergeet je zaklamp en warme kleding niet. De beste tijd om te gaan is het voorjaar, dan dragen de rotswanden een glinsterende vacht van kristallen.

Werfen ligt in Salzburg en die streek heeft veel te bieden. Dus dit is weer een prachtig extra bezienswaardigheid in een rijke streek aan cultuur.

Boek hier een vakantiewoning in de buurt

 • Belvilla
  vakantiewoningen in Salzburgerland.
 • topictravel.nl
  Een prachtig vakantiehuis voor 8 personen.
 • SNP Natuurreizen
  SNP is gespecialiseerd in wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties en actieve rondreizen binnen en buiten Europa.
 • 😎 Pharosreizen
  Prachtige AUTORONDREIZEN
 • 34 bestemmingen via Kras
  Dankzij dit gebied met enorme bergen en groene dalen, klaterende watervallen en heldere meren kijkt u deze vakantie uw ogen uit.
 • ALL-INCLUSIVE via TUI
  Tijdens een All Inclusive Salzburgerland combineer je een actieve vakantie in Oostenrijk met verwennerij in een luxe hotel.

Meer reisorganisaties voor Oostenrijk

Meer vakantie-ideeën voor Oostenrijk

werfen

werfen

werfen

(Visited 1.029 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest