Oostenrijk Reisverhalen Thema-Reis

IJsgrot in Werfen Salzburgerland.

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  ijsgrot werfen

  😎 Eisriesenwelt de grootste ijsgrot ter wereld.

  Eenmaal binnen zul je je verbazen over de zuilen, torens en wallen uit ijs. En stel je voor, de grot in het Tennengebergte in Salzburg Oostenrijk, is maar liefst 42 kilometer lang. Bij aankomst vind je op 1.641 meter een reusachtige opening in de berg.

  Bijzonderheden zijn onder meer het ‘Posselthal’, een smalle passage, de ‘Sturmsee’ en de ‘Alexander-von-Mörk-Dom’, de grootste hal tijdens de rondleiding. Let bij het ‘IJspaleis’ op het opvallend gladde ijs op de bodem. Ook uniek is de 100 meter lange in ijs geslagen tunnel.

  Eisriesenwelt ligt 40 kilometer ten zuiden van Salzburg bij het dorp Werfen. Overigens is toegang alleen mogelijk in combinatie met een begeleide rondleiding die ongeveer 1 uur en 15 minuten duurt. Vergeet je zaklamp en warme kleding niet. De beste tijd om te gaan is het voorjaar, dan dragen de rotswanden een glinsterende vacht van kristallen.

  Werfen ligt in Salzburg en die streek heeft veel te bieden. Dus dit is weer een prachtig extra bezienswaardigheid in een rijke streek aan cultuur.

  Boek hier een vakantiewoning in de buurt

  Meer reisorganisaties voor Oostenrijk

  Meer vakantie-ideeën voor Oostenrijk

  werfen

  werfen

  werfen

 • (Visited 360 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Comments are closed.

  Powered by: Wordpress