Ga naar de inhoud

melissani cave

😎 Het Melissani meer bij het dorp Karavomilis (Karavomylos),

Het Melissani-meer is een verborgen juweeltje op het Griekse eiland Kefalonia. Het meer ligt in een grot en is omgeven door steile rotswanden, weelderige begroeiing en kristalhelder water. Het is een van de meest populaire toeristische attracties van Kefalonia vanwege zijn natuurlijke schoonheid en unieke geschiedenis.

Het Melissani-meer is een ondergronds meer dat is ontstaan door het samensmelten van de zeewateren van de Ionische Zee en zoetwaterbronnen. Het meer is vernoemd naar de nimf Melissanthi, die volgens de Griekse mythologie in de grot leefde.

Bezoekers van het Melissani-meer kunnen een boottocht maken op het kristalheldere water om de prachtige grot en het meer te verkennen. De grot is verlicht door zonlicht dat door openingen in het plafond van de grot schijnt, wat een magische sfeer creëert.

Het meer is ongeveer 20 meter diep en heeft een oppervlakte van ongeveer 3.000 vierkante meter. Het water heeft een heldere blauwe kleur en is gevuld met kleine vissen en andere waterdieren.

Een van de meest opvallende kenmerken van het Melissani-meer is de onderwatergrot die het meer verbindt met de nabijgelegen zee. Deze grot is ongeveer 40 meter lang en biedt een uniek uitzicht op het onderwaterleven van de zee.

Het Melissani-meer is niet alleen een prachtige natuurlijke bezienswaardigheid, maar heeft ook een rijke geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de inwoners van Kefalonia de grot als schuilplaats om te ontsnappen aan de Duitse bezetting. Het was ook een toevluchtsoord voor de inwoners tijdens de aardbeving die Kefalonia trof in 1953.kefalonia

Het Melissani-meer is een unieke en prachtige natuurlijke attractie die een bezoek aan Kefalonia echt de moeite waard maakt. De schoonheid en geschiedenis van het meer maken het een must-see voor elke reiziger die de verborgen juweeltjes van Griekenland wil ontdekken.

Hier zijn verschillende reisorganisaties met tips voor de Griekse eilanden.

eilandhoppenopmaat.nl

Eilandhoppen is de beste manier om de typisch Griekse eilanden te ontdekken.

elizawashere

Dit is een eiland dat zich perfect leent voor een weekje weg, een ontdekkingsreis of een fijne strandvakantie.

Kefalonia

Dit eiland heeft een aantal mooie dorpen die vele dagjesmensen trekken. Bijvoorbeeld Fiskardo & Assos.

Musement.nl

De beste tours en activiteiten wereldwijd.
Musement zoekt zorgvuldig naar de allerbeste tours en activiteiten wereldwijd. Hier activiteiten in Griekenland.

DeZwerver.nl

Wandelkaarten en reisgidsen over Kefalonia

Meer reisorganisaties voor Griekenland

Meer vakantie-ideeën voor Griekenland

(Visited 704 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon