Ga naar de inhoud

temppeliaukio kerk

😎 De bezienswaardigheden van Helsinki.

Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een prachtige stad die veel te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, architectuur, of gewoon op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, Helsinki heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de vele bezienswaardigheden van Helsinki die je niet mag missen.

  1. Suomenlinna-fort: Suomenlinna is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een prachtig fort gebouwd op zes eilanden voor de kust van Helsinki. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een verdedigingswerk en heeft sindsdien vele andere functies gehad, zoals een gevangenis en een marinebasis.

  2. Helsinki Cathedral: De Helsinki Cathedral, ook wel bekend als de Witte Kathedraal, is een van de meest iconische gebouwen van Helsinki en een must-see voor elke bezoeker. Het is gelegen op het Senaatsplein in het centrum van Helsinki en heeft een indrukwekkende koepel en zuilen.

  3. Temppeliaukio-kerk: De Temppeliaukio-kerk is een unieke kerk die in een rots is gebouwd en daarom ook wel bekend staat als de Rotskerk. Het heeft een prachtig interieur dat wordt verlicht door natuurlijk licht dat door het dak valt.

  4. Kiasma-museum: Het Kiasma-museum is een museum voor moderne kunst en heeft een prachtige collectie werken van Finse en internationale kunstenaars. Het gebouw zelf is ook een indrukwekkend staaltje moderne architectuur.

  5. Esplanadi-park: Het Esplanadi-park is een prachtig park in het centrum van Helsinki en een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Er zijn veel cafés en restaurants rondom het park en er worden vaak muziekoptredens gehouden.

  6. Market Square: De Market Square is een levendige openluchtmarkt in het centrum van Helsinki, waar je lokale producten en ambachten kunt kopen, evenals vers voedsel zoals vis en bessen.

  7. Seurasaari Island: Seurasaari Island is een prachtig eiland dat gemakkelijk bereikbaar is vanuit het centrum van Helsinki. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van de natuur, en heeft ook een openluchtmuseum dat de Finse cultuur en geschiedenis weerspiegelt.

  8. Sibelius-monument: Het Sibelius-monument is een indrukwekkend kunstwerk dat is gemaakt ter ere van de Finse componist Jean Sibelius. Het monument bestaat uit honderden stalen pijpen die in verschillende hoeken zijn geplaatst en produceert een prachtig geluid wanneer de wind er doorheen blaast.

Kortom, Helsinki is een prachtige stad met veel te bieden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, architectuur, of gewoon op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, Helsinki heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op.

helsinki
helsinki
helsinki

Hier enkele reisorganisaties voor deze citytrip.

(Visited 499 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon