Ga naar de inhoud

green cave

😎 Green Cave ligt in het noorden van het eiland Lanzarote,

in de gemeente Haria, en is geïntegreerd in het enorme vulkanische landschap van het natuurmonument van de Malpais de La Corona. Zijn vorming is het gevolg van de uitbarsting van de vulkaan van de kroon (gedateerd volgens geologen ongeveer 3000 – 5000 jaar geleden), wat resulteerde in een uitgebreide ondergrondse vulkanische tunnel van zes kilometer, die van de kegel naar de zee loopt. Twee van de meest relevante kunst-, cultuur- en toeristische centra, de Cueva de los Verdes en de Jameos del Agua, zijn geïntegreerd in het interieur van deze tunnel.

De gedeeltelijke ontmanteling van een deel van dit tunnelplafond vormt een structuur genaamd “Jameo” (Word of Aboriginal Origin), dat niet meer is dan de opening of mond van het terrein dat toegang geeft tot de verschillende grotten. Meer dan zes kilometer bekend van de week van de krater van de vulkaan tot het in de zee komt in een onderzeeër van een kilometer en half, genaamd “Tunnel of Atlantis”.

Er zijn eigenaardige formaties en steenstructuren: vaste blokken weggevaagd door de stroom, druppels lava, zoutafzettingen, opeenvolgende lagen van gestolde lava, lavakanalen …

De verscheidenheid aan kleuren op de muren van de grot is bijzonder spectaculair. De rode kleuren zijn te wijten aan oxidatie van het basalts ijzergehalte. De veelvoudige oker tinten komen uit reflecties van licht op de fluoriserende plekken waar het water van de oppervlakte naar beneden komt. Het aangename klimaat van de grot is opvallend. Luchtstromen zorgen voor een soepele en aangename natuurlijke ventilatie en temperatuur, constant, ligt rond 19 ° C.

lanzarote

Hier enkele reisorganisaties voor Lanzarote

 • Eliza was here

  Weet je nog niet waar jouw volgende reis naartoe gaat? Denk eens aan een vakantie naar Lanzarote. Dit schitterende eiland zit vol met magische plekjes. Wandel bijvoorbeeld door Park Timanfaya over het verlaten lavalandschap
 • eilandhoppen.nl

  Lanzarote is een vulkanisch eiland dat een oppervlakte heeft van ongeveer 845 km2. Het is het meest Oostelijk gelegen eiland van de Canarische eilanden. lees verder……
 • Dejongintra.nl

  Met het heerlijke weer en de aangename temperaturen op Lanzarote is het een ideale bestemming voor een welverdiende zonvakantie.
   
 • TUI.nl

  Een zonnig, maar grillig eiland is de juiste manier om Lanzarote te omschrijven. Het Canarische Eiland heeft dan ook voor elk type vakantieganger iets te bieden. lees verder….
 • Anwb reizen


  Een zonvakantie op Lanzarote betekent lange dagen aan een van de mooie stranden, zoals Playas del Papagayo of Playa Grande bij Puorto del Carmen.
 • sunnycars.nl

  Ga je een auto huren op Lanzarote? Goede keuze, want een huurauto is onmisbaar op dit aantrekkelijke Spaanse Canarische Eiland. Het eiland – dat ook wel ´de Zwarte Parel´ wordt genoemd – heeft veel mooie plekjes voor een ontdekkingsreis

Meer reisorganisaties voor Spanje

Meer vakantie-ideeën voor Spanje

 

(Visited 308 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon