Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

green cave

😎 Green Cave ligt in het noorden van het eiland Lanzarote,

in de gemeente Haria, en is geïntegreerd in het enorme vulkanische landschap van het natuurmonument van de Malpais de La Corona. Zijn vorming is het gevolg van de uitbarsting van de vulkaan van de kroon (gedateerd volgens geologen ongeveer 3000 – 5000 jaar geleden), wat resulteerde in een uitgebreide ondergrondse vulkanische tunnel van zes kilometer, die van de kegel naar de zee loopt. Twee van de meest relevante kunst-, cultuur- en toeristische centra, de Cueva de los Verdes en de Jameos del Agua, zijn geïntegreerd in het interieur van deze tunnel.

De gedeeltelijke ontmanteling van een deel van dit tunnelplafond vormt een structuur genaamd “Jameo” (Word of Aboriginal Origin), dat niet meer is dan de opening of mond van het terrein dat toegang geeft tot de verschillende grotten. Meer dan zes kilometer bekend van de week van de krater van de vulkaan tot het in de zee komt in een onderzeeër van een kilometer en half, genaamd “Tunnel of Atlantis”.

Er zijn eigenaardige formaties en steenstructuren: vaste blokken weggevaagd door de stroom, druppels lava, zoutafzettingen, opeenvolgende lagen van gestolde lava, lavakanalen …

De verscheidenheid aan kleuren op de muren van de grot is bijzonder spectaculair. De rode kleuren zijn te wijten aan oxidatie van het basalts ijzergehalte. De veelvoudige oker tinten komen uit reflecties van licht op de fluoriserende plekken waar het water van de oppervlakte naar beneden komt. Het aangename klimaat van de grot is opvallend. Luchtstromen zorgen voor een soepele en aangename natuurlijke ventilatie en temperatuur, constant, ligt rond 19 ° C.

Aanbieders voor Lanzarote

 • Eliza was here Bijzonder Lanzarote, waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf.
 • eilandhoppen.nl Rondreizen met bestemming Lanzarote.
 • Lanzarote – Canarische Eilanden zonvakanties Canarische eilanden met WTC.nl
 • TUI.nl zonvakanties Lanzarote
 • adventuretickets.nl surfen, hiken, zeilen of een opwindende off road buggy excursie inclusief boottocht naar Fuerteventura vanuit Lanzarote.
 • sunnycars.nl Auto huren Lanzarote
 • Meer reisorganisaties voor Spanje

  Meer vakantie-ideeën voor Spanje

  green cave

  lanzarote

  lanzarote wave

  (Visited 214 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *