Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

geuldal

😎 Het Geuldal is uitgeroepen tot een van de mooiste landschappen van Nederland.

Een terechte keuze. Het is een zwakgolvend landschap met hellingbossen op de flanken van de heuvels en in het dal zoekt de vrij stromende Geul haar weg. De hoogteverschillen zijn voor een deel ontstaan door het uitslijten door rivieren. Het is dus meer dalenland dan heuvelland. De mens maakt al duizenden jaren gebruik van dit land. Het oude agrarisch landschap heeft nog hagen, heggen, vrijstaande bomen, graften en hoogstamboomgaarden.

Het oude Geuldallandschap heeft nog hagen en hellingbossen. In de wei liggen nog koeienvlaaien, ideaal voor de das. In de hellingbossen maakt de das burchten met gangen en ondergrondse ruimtes. De dassenpijpen, met voor het hol een grote berg met zand, zijn in het Geuldal overal te vinden. In de koeienpoep zitten veel larven van allerlei insecten, naast regenwormen een echte lekkernei voor de das. Langs de hagen kan deze marter zich veilig verplaatsen.

In dit deel van Zuid-Limburg zijn boerderijen gebouwd met materialen uit de streek. Hier is dat geen mergel maar zogenaamde vakwerkbouw met een skelet van balken opgevuld met twijgen die afgesmeerd zijn met een mengsel van stro en leem. De onderkant is vaak uit ruwe steen (breuksteen). Soms zijn hele muren uit die steen opgebouwd, zeker die waar het bakhuis tegenaan stond. In de buurt liggen diverse steengroeves, waaronder de Heimansgroeve.

Hier enkele accomodaties in de omgeving Geuldal

  • Bestcamp.nl

   Panorama Camping Gulperberg is een gezellige camping in Limburg, uniek gelegen op de Gulperberg met een magnifiek uitzicht.

  • Groepsaccommodatie Limburg

   Groepen.nl heeft een ruim aanbod voor alle soorten groepen vanaf 8 personen. Van een eenvoudige en goedkope kampeerboerderij tot luxe villa’s waar u met een groep exclusief kunt verblijven.

  • Landal.nl

   Genieten van de rust en ruimte van Landal GreenParks. Lekker ontspannen aan de kust of in het bos, op de heide of in de bergen. Landal GreenParks heeft het allemaal.

  • Meer vakantie-ideeën voor Limburg.

  Vakantieparken en tips voor Limburg

heuvelland Lmiburg
Limburg
Geuldal
(Visited 347 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *