Meteen naar de inhoud
Gêres

😎 Gêres National Park ligt in het uiterste noorden

aan de grens met Spanje het Parque Nacional da Peneda-Gerês. Het werd in 1971 in het leven geroepen en is het oudste natuurpark van Portugal. Het heeft een oppervlakte van zo’n 72.000 ha. en grenst direct aan het Spaanse Parque Natural Baixa Limia – Serra do Xurés. Samen vormen ze een natuurgebied van zo’n 100.000 ha. Door het park lopen vier woeste bergketens (Peneda, Soajo, Amarela en Gerês), die vooral bestaan uit graniet. Echt hoog zijn ze niet; slechts een enkele top komt uit boven de 1500 meter. De bergen ontstonden tussen 380 en 275 miljoen jaar geleden, de tijd dat de continenten op aarde naar elkaar toe ‘dreven’ en uiteindelijk zouden worden samengeperst tot één supercontinent: Pangea. Door de enorme druk kwam gloeiende magma omhoog dat stolde aan de oppervlakte. Toen de zaak tot rust was gekomen, begon de erosie. Er ontstond een landschap van bergketens doorsneden door diepe rivierdalen en ruige rotsformaties. In de dalen is er wijnbouw (Vinho Verde). Het toerisme wordt steeds belangrijker, vooral in de Serra do Gerês. In de rest van het park heeft het nog steeds een kleinschalig karakter. Toeristische trekpleisters van betekenis zijn de bedevaartsoorden van São Bento da Porta Aberta en Peneda. Ook Soajo en Lindoso trekken wat toeristen, vooral vanwege hun fraaie maïsopslagplaatsen (espigueiros).

Hier enkele reisorganisaties om uw reis naar Portugal te boeken.

 • Belvilla.nl in Noord-Portugal

  Je vakantiehuis in Noord-Portugal; ideaal uitgangspunt voor verkenning van de regio.

 • Eliza was here

  Een bekend gebied in Noord-Portugal is de Costa Verde. Het is er groen en heuvelachtig en heeft talloze wijngaarden .

 • Djoser.nl

  Tijdens de Portugal rondreis reizen we van Porto in het Noorden, via prachtige historische plaatsen naar de stranden van Albufeira. Onderweg maken we ook een wandeling door Geres Nationaal Park en bezoeken we de grootste megalithische site van het Iberische Schiereiland.

 • Anwb reizen

  Kies voor een meerdaagse rondreis of fly-drive door de mooiste Portugese streken. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Portugal.

 • Prachtige thema reizen met SNP Natuurreizen.

  Wat gedacht van 2 mooie vogelreizen, of stijlvol te voet van Porto naar Lissabon.

Meer reisorganisaties voor Portugal

Meer vakantie-ideeën voor Portugal

geres
geres
geres
(Visited 333 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *