Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest
the Kelpies

😎 Falkirk in midden Schotland heeft 2 bijzondere kunstwerken.

De Kelpies en het Falkirk Wiel. De Kelpies, zijn de twee grootste paardensculpturen ter wereld. Watergeesten uit de Schotse mythologie, die meestal de gedaante aannemen van paarden en in de buurt leven van moerassen, meren en zeeën. Ze lokken mensen, maar voornamelijk kinderen, diep het water in om ze vervolgens te verslinden. Helix project De sculpturen zijn ontworpen door Andy Scott. Ze stellen twee dertig meter hoge paardenhoofden voor en zijn onderdeel van het Helix project. Doelstelling van dit project is om een strook land in het centrale gedeelte van Schotland te doen herleven. Het Falkirk-wiel is een draaiende scheepslift genoemd naar de nabijgelegen stad Falkirk. De lift verbindt het Forth and Clyde Canal met het Union Canal, waarbij een hoogte van 35 meter overbrugd wordt. De scheepslift werd voltooid in 2002. De volledige realisatie van het project kostte 84,5 miljoen pond. Voorheen waren deze kanalen verbonden met behulp van elf sluizen.

Het is de enige roterende scheepslift ter wereld en wordt beschouwd als een uniek kunstwerk.

Hier enkele opties voor de regio

 • BED&2DO Schotland met SNP

  Op reis in lieflijk Engeland, ruig Schotland of verstild Wales

 • HouseOfBritain.nl

  Sommige landen moet u minstens één keer bezocht hebben en één van die landen is Schotland. Het land is niet voor niets een zeer populaire bestemming.
 • Anwb-reizen


  Schotland staat bekend om ruige berglandschappen, meren en de Schotse Hooglanden. Ga op zoek naar de beste haggis en drink een lokaal gebrouwen pint in de pub.
 • TUI.nl


  Welkom in het land van de kastelen, whisky en woeste natuur van de Hooglanden. Boek een vakantie Schotland bij TUI en bewonder het mysterieuze Loch Ness of maak een ritje in de Hogwarts Express uit Harry Potter. 
 • Djoser.nl


  Zeg je Schotland, dan denk je aan de beroemde hooglanden, legendes, Loch Ness en kilts. Deze wandelreis voert door de adembenemede Western Highlands en over een deel van de Great Glen Way
 • deJongIntra.nl


  De jong intra heeft een breed aanbod georganiseerde excursiereizen per bus, Individuele rondreizen, met de auto, en meer.
 • Oad.nl


  Ga tijdens een van onze busreizen of rondreizen Schotland naar het land van prachtige meren en ongeëvenaarde, woeste schoonheid. Of wat dacht u van de rijke Schotse geschiedenis?
 • Sawadee.nl

  Maak je klaar voor een onvergetelijke rondreis door het schitterende Schotland.

Meer vakantie-ideeën naar Schotland
Meer reisorganisaties voor Schotland

falkirk
falkirk
falkirk
(Visited 779 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *