Ga naar de inhoud

Voor de echte avonturiers een om af te vinken van je bucket list.

😎

El Caminito del Rey is een spectaculaire wandelroute in het zuiden van Spanje, gelegen in de provincie Málaga. Het pad loopt langs de steile kliffen van de El Chorro-kloof en biedt adembenemende uitzichten op de omringende bergen en het turquoise water van de rivier de Guadalhorce. Hieronder bespreken we enkele interessante feiten over deze bijzondere wandelroute.

  1. Geschiedenis

El Caminito del Rey werd oorspronkelijk gebouwd in 1901 en diende als een loopbrug voor arbeiders die werkten aan een nabijgelegen waterkrachtcentrale. Het pad werd later gebruikt als onderdeel van een transportroute voor goederen tussen de twee stuwmeren in het gebied. Het pad was lange tijd in slechte staat en werd in 2015 gerenoveerd om het veiliger te maken voor wandelaars.
del rey

  1. Lengte en duur van de route

De totale lengte van El Caminito del Rey is 7,7 kilometer. De route begint bij de noordelijke ingang en eindigt bij de zuidelijke ingang. De wandeling duurt ongeveer 3 tot 4 uur, afhankelijk van de snelheid van de wandelaar en eventuele stops onderweg.

  1. Moeilijkheidsgraad

El Caminito del Rey is een wandelroute met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. De wandeling is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, omdat het pad langs steile kliffen loopt en op sommige plaatsen smal is. Het pad is echter veilig en er zijn leuningen en hekken langs de route om de wandelaars te beschermen.

  1. Toegangsprijs en beperkingen

Om El Caminito del Rey te bezoeken moet je een toegangskaartje kopen. Het aantal bezoekers is beperkt tot 1.100 per dag om de veiligheid te waarborgen en het milieu te beschermen. Het is aan te raden om van tevoren een kaartje te kopen om teleurstelling te voorkomen.

  1. Natuur en uitzichten

El Caminito del Rey biedt spectaculaire uitzichten op de El Chorro-kloof en de omliggende bergen. De route loopt door een prachtig landschap van bergen, valleien en de rivier de Guadalhorce. Onderweg kom je ook diverse plant- en diersoorten tegen, waaronder zeldzame vogels en vlinders.

Conclusie

El Caminito del Rey is een spectaculaire wandelroute in het zuiden van Spanje die zeker de moeite waard is om te bezoeken. De route biedt adembenemende uitzichten en is een unieke ervaring voor wandelaars. Het is belangrijk om te onthouden dat het pad langs steile kliffen loopt en dat de veiligheid voorop staat. Als je van plan bent om El Caminito del Rey te bezoeken, zorg er dan voor dat je de toegangskaartjes op tijd koopt en bereid bent om de wandeling aan te kunnen.

Hier enkel aanbieders voor deze regio:

Vakantiediscounter.nl

Oké, mensen met hoogtevrees kunnen dit artikel skippen. El Caminito del Rey is door haar hoogteverschillen dan niet zo geschikt. Maar als je wél van hoogte & een uitdaging houdt, lees meer……

Prijsvrij.nl

Málaga is een provincie in het zuiden van Spanje gelegen aan de Costa del Sol. De provincie behoort tot de regio van  Andalusië en grenst aan de Middellandse Zee

TUI.nl

Het veelzijdige Andalusië heeft voor ieder wat wils. Prachtige zandstranden, hoge bergen, schitterende historische gebouwen en pittoreske dorpjes

ACSIreizen.nl

Kampeerreizen door Spanje.

DeZwerver.nl

Reisgidsen en wegenkaarten over Andalusië.

Meer reisorganisaties voor Spanje

Meer vakantie-ideeën voor Spanje

(Visited 1.624 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon