Ga naar de inhoud
durbuy

😎 In het hart van de Ardennen aan de rivier de Ourthe ligt het stadje Durbuy.

Durbuy is een pittoresk dorpje in de Belgische Ardennen, gelegen aan de rivier de Ourthe. Het dorpje staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur, gezellige straatjes en prachtige natuur. Maar Durbuy is vooral bekend vanwege de titel die het lang droeg: het kleinste dorpje van de wereld. Hieronder bespreken we wat meer over de geschiedenis en charme van dit bijzondere plaatsje. durbuy Geschiedenis Durbuy dateert al uit de middeleeuwen, toen het een belangrijke handelspost was. Het dorpje ligt strategisch aan de rivier de Ourthe en werd vaak aangevallen door vijandige legers. Tegenwoordig is Durbuy vooral bekend om zijn toeristische aantrekkingskracht en wordt het jaarlijks bezocht door duizenden mensen. Het kleinste dorpje van de wereld Durbuy heeft lange tijd de titel gedragen van kleinste dorpje ter wereld. Met een oppervlakte van slechts 3,7 km² en ongeveer 400 inwoners, was het dorpje inderdaad zeer klein. De titel is echter omstreden, omdat er andere dorpen zijn die ook claimen de kleinste ter wereld te zijn. Charme en attracties Ondanks zijn kleine omvang, heeft Durbuy veel charme en biedt het tal van attracties voor toeristen. Het middeleeuwse centrum van het dorpje is prachtig bewaard gebleven en biedt vele historische bezienswaardigheden, zoals de Saint-Nicolas kerk en het Château de Durbuy. durbay Daarnaast zijn er in Durbuy tal van activiteiten te doen, zoals kajakken op de rivier de Ourthe, wandelen in de prachtige omgeving, of genieten van de lokale gastronomie in een van de vele restaurants en cafés. Conclusie Durbuy is een uniek en charmant dorpje, dat ondanks zijn kleine omvang veel te bieden heeft voor toeristen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of gewoon op zoek bent naar een gezellige plek om te ontspannen, Durbuy heeft voor iedereen wat te bieden. Of het nu het kleinste dorpje van de wereld is of niet, Durbuy blijft een bijzondere bestemming die zeker een bezoek waard is.

Hier enkele aanbieders in de Belgische Ardennen

Anwb-reizen

Stedenliefhebbers genieten van kunst en cultuur in bijvoorbeeld Dinant, Namen of het intieme Durbuy, met de geplaveide straten vol oude huizen.

Heerlijkehuisjes.nl

Een vakantiehuis in Durbuy is de perfecte vertrekplaats om de Belgische streek te leren kennen. De stad brengt u naar de échte Belgische Ardennen en ligt vlak aan de Ourthe.

Allcamps.nl

Wanneer u er even helemaal tussenuit wilt, maar toch niet te ver wilt rijden, dan is een vakantie in de Ardennen iets voor u! Kanoën, wandelen, een prachtige omgeving met heuvels en beekjes.

Meer reisorganisaties voor België
Meer vakantie-ideeen voor Belgie

(Visited 1.763 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon