Ga naar de inhoud

dubrovnic

😎 Dubrovnik is de grootste stad in het zuidelijke deel van Kroatië.

De stad wordt vaak de Parel van de Adriatische zee genoemd een naam die de stad niet misstaat.

Dubrovnik is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Kroatië. Gelegen aan de Adriatische Zee, biedt de stad een prachtig uitzicht op de omliggende eilanden en heeft het een rijke geschiedenis en cultuur. In deze blog zullen we een kijkje nemen in wat Dubrovnik te bieden heeft en waarom het een bezoek waard is.

Geschiedenis en cultuur

Dubrovnik werd gesticht in de 7e eeuw na Christus en heeft een rijke geschiedenis als een belangrijke handelsstad in de Middellandse Zee. Het was een belangrijke marinebasis en een onafhankelijke stadstaat die bekend stond als de Republiek Dubrovnik tot aan de Napoleontische oorlogen in de 19e eeuw. De stad heeft een indrukwekkende muur die zich uitstrekt over meer dan 2 kilometer en gebouwd werd in de 10e eeuw. De muren hebben de stad beschermd tegen invasies en ze zijn vandaag de dag een van de belangrijkste toeristische attracties.

dubrovnik

Dubrovnik heeft ook een rijke cultuur en architectuur. De stad heeft vele paleizen, kerken en kloosters die dateren uit de middeleeuwen tot de renaissanceperiode. De kathedraal van de Maria-Tenhemelopneming, gebouwd in de 18e eeuw, is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur en is een must-see voor iedereen die de stad bezoekt.

Toerisme

Dubrovnik is een populaire toeristische bestemming vanwege de combinatie van geschiedenis, cultuur en prachtige natuur. De stad heeft een breed scala aan accommodatie-opties, variërend van luxe hotels tot gezellige pensions. Er zijn ook vele restaurants en cafés waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten en drankjes.

kroatie-dubrovnik

Een van de belangrijkste attracties van Dubrovnik is het oude stadscentrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een prachtige mix van middeleeuwse en renaissance-architectuur en biedt vele bezienswaardigheden, zoals het Paleis van de Rector en het Franciscaanse klooster. Het centrum is autovrij, wat betekent dat bezoekers kunnen genieten van de smalle straatjes en pleinen zonder gestoord te worden door auto’s.

dubrovnik

Daarnaast biedt Dubrovnik prachtige stranden en kristalhelder water, waar bezoekers kunnen zwemmen, snorkelen of duiken. De eilanden in de buurt van Dubrovnik, zoals Lokrum en Mljet, zijn ook populaire bestemmingen vanwege hun prachtige natuur en rustige omgeving.

Conclusie

Dubrovnik is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Kroatië en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. De stad biedt een rijke geschiedenis, cultuur en architectuur, evenals prachtige stranden en een kristalheldere zee. Het is een must-see bestemming voor iedereen die Kroatië bezoekt.

Hier enkele reisorganisaties voor een reis naar Kroatië.

 • TUI.nl

  Een vakantie naar Dubrovnik, dat ook wel de ‘Parel van de Adriatische Zee’ wordt genoemd heeft met haar historische stadsmuur en de kathedraal van Dubrovnik enkele top bezienswaardigheden in huis.

 • Prijsvrij.nl

  De oude regio in Kroatie staat bekend om de prachtige natuur en het typische karakter van de gebouwen; de zandkleurige muren met oranje daken.

 • Anwb-reizen

   Deze fascinerende kustplaats heeft niet alleen een prachtig oud centrum, maar ook volop mooie stranden binnen handbereik. Een rondwandeling mag je hier niet overslaan.

 • vankantiediscounter

  Populaire vakanties naar Dubrovnik

 • Belvilla.nl

  Kroatië is het zonovergoten land van de honderden eilandjes en azuurblauwe wateren. Met zijn wilde rivieren, smaragdgroene meren en historische stadjes heeft Kroatië alles in huis voor een geweldige vakantie.

Meer stedentrips
Meer reisorganisaties voor de Balkan
Meer vakantie-ideeën voor de Balkan

(Visited 267 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon