Noord-Amerika Reisverhalen

Dominicaanse Republiek meer dan strand alleen.

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  
Dominicaanse-republiek

  😎 De Dominicaanse Republiek heeft de meeste en mooiste stranden van het Caribisch gebied

  .

  Het eiland telt kilometerslange stranden maar ook kleine, door groen en rotsen omringde strandjes. Wil je toch nog iets actiefs ondernemen, dan zijn er genoeg mogelijkheden zoals een bezoekje aan eilanden voor de kust als La Matica, Isla Catalina (koraal), Isla Saona (nationaal park) en Cayo Levantado.
  Of neem een dagexcursie naar de hoofdstad Santo Domingo, die op de Werelderfgoed lijst staat als de oudste stad van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Je vindt er veel musea en het kolossale Faro a Colón oftewel de vuurtoren van Columbus.
  In het binnenland, bij de twee bergdorpjes Jarabacao (500m) en Constanza (1290m) bevind je je op de hoogste bergrug van het eiland, de Cordillera Central. In dit bergachtige landschap met zijn rivieren, stroomversnellingen en watervallen kun je raften, kajakken, vissen, bergbeklimmen, fietsen, paardrijden of bungeejumpen. Liever rustig de natuur in? Het landschap is heerlijk veelzijdig, van bergen tot tropisch regenwoud en van woestijnachtige droogtegebieden tot vele watervallen. Vandaag de dag is de Dominicaanse Republiek een populaire vakantiebestemming. Met name de ressorts in Punta Cana zijn een geliefde vakantiebestemming. Een bezoek waard is de waterval Aguas Blancas, iets buiten Constanza, die zo’n 83 meter in de diepte stort. Uniek is de Laguna Grí-Grí aan de noordkust, een lagune die omringd wordt door mangroves. En natuurlijk het schiereiland Samaná, waar van half januari tot eind maart duizenden bultrugwalvissen komen om te paren.

  Hier enkele aanbieders van mooie plekken

  Meer reisorganisaties voor Amerika

  Meer vakantie-ideeën voor Noord-Amerika

  beach dominicaanse republiek
  dominicaanse republiek1

  (Visited 144 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Comments are closed.

  Powered by: Wordpress