Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

dolomieten

😎 Dolomieten in Italië voor ieder wat wils

Een streek voor auto- of motorrijders of rust en natuurliefhebbers, het maakt niet uit. Alles is te vinden wat u wenst voor een prachtige vakantie.
Kies uw tunnel hieronder en maak uw keuze welke richting u op wilt.
Ruim 300 dagen zon per jaar. In combinatie met de verfijnde Italiaanse keuken. In een bizar decor is deze streek, uitgeroepen tot Werelderfgoed van Unesco. Bizar ja, want deze bergen waren ooit een immense oerzee.
Het is Italië, maar je staat toch ook in de Alpen. Althans de Zuidelijke Alpen. Die de Italianen liever de Dolomieten noemen. En ze hebben gelijk, want het is hier anders.

Wil je spectaculaire vergezichten vanuit de auto zien? Dan is de Sass Pordoi wat voor jou. Deze pas ligt tussen de pieken van de Sella en de Marmolada en is met zo’n 2.950 meter de hoogste geasfalteerde weg door de Dolomieten. Wil je nog mooiere vergezichten, dan kun je met een kabelbaantje van de pas naar de top.

Tip ook voor de winter: Cortina d’Ampezzo

Of je nu een skiër, een sneeuwhaas of een fashionista bent, Cortina d’Ampezzo is the place to be in de Dolomieten in de winter. Je kunt hier geweldig skiën, maar de plek heeft ook een bijzondere geschiedenis. Hier vonden de Olympische winterspelen van 1956 plaats en achtervolgden de slechteriken Roger Moore op de ski’s in de Bond-film For Your Eyes Only.

dolemieten
dolemieten
(Visited 294 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest