Ga naar de inhoud

dinant

😎 Dinant een stad met leuke bezienswaardigheden.

In het zuidoosten van België in de provincie Namen niet ver bij de Franse grens vandaan vindt je het stadje Dinant. De stad ligt prachtig ingesloten tussen de Maas en het omliggende heuvellandschap.
De omgeving van de stad wordt al sinds de prehistorie bewoond maar pas sinds de Romeinen wordt de omgeving van Dinant permanent bewoond.
Slenter door haar smalle middeleeuwse straatjes en bewonder de citadel van Dinant, die hoog boven de stad uittorent. Beklim de 408 traptreden of neem de kabelbaan naar de citadel, die in de 18e eeuw door Nederlanders gebouwd is als verdedigingsbouwwerk. Eenmaal boven wordt u getrakteerd op een adembenemend uitzicht over Dinant en de Maas en komt u oog in oog te staan met kanonnen, wapens en een heus loopgraaf. Eenmaal met beide benen op de grond kunt u zichzelf trakteren op een heerlijke ‘Dinantse koek’ bij een van de vele patisserieën die de stad rijk is.
De stad heeft tijdens de middeleeuwen en de eeuwen erna altijd een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging van de Maas. Hiervan is de citadel van Dinant nog steeds het levendige bewijs.
De stad staat al sinds de middeleeuwen bekend om zijn koperslagers. In een poging om deze rijkdom af te pakken heeft Karel de Stoute tijdens een belegering van de stad 800 koperslagers twee aan twee in de Maas gegooid. Tegenwoordig staat de stad voornamelijk bekend als de geboorte plaats van het abdijbier Leffe.
Iets ten zuiden van Dinant vertakt de Maas in de schitterende Lesse-rivier. Hier kunt u aan boord gaan in de knalgele kajaks van ‘Kayak Libert’ om vervolgens uit twee onvergetelijke tochten over de Lesse te kiezen, waarbij u langs grotten, watervallen en prachtige Ardense rotsen komt.

Hier enkele reisorganisaties om uw reis te boeken:

Vakantiewoningen via Belvilla

Vind hier de beste vakantiehuizen in België.

basic-travel.come

vakantiehuizen in België, met en zonder zwembad

dejongintra.nl

Vakantie Belgie

Bungalow.Net

Last-Minute vakantiewoningen Belgie

TUI.nl

Op vakantie bij onze zuiderburen? Rij binnen een paar uur naar de Ardennen en vier je vakantie in Dinant.

Meer reisorganisaties voor België
Meer vakantie-ideeën voor België

dinant

dinant

dinant

(Visited 578 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon