Ga naar de inhoud

😎 De

chinese muur

 Chinese Muur is een zeer indrukwekkend bouwwerk

De Chinese Muur, ook wel bekend als de Grote Muur van China, is een van de meest iconische en historisch belangrijke bouwwerken ter wereld. Het is een lang verdedigingswerk dat oorspronkelijk bedoeld was om China te beschermen tegen invallen van buitenaf. In dit blog gaan we dieper in op de geschiedenis van de Chinese Muur, zijn bouw en zijn betekenis voor China en de rest van de wereld.

Geschiedenis van de Chinese Muur

De Chinese Muur werd voor het eerst gebouwd tijdens de periode van de Zeven Warring Staten (475-221 v.Chr.), toen verschillende koninkrijken in China in een permanente staat van oorlog verkeerden. De oorspronkelijke muur was echter niet zo groot als de huidige muur die we vandaag kennen. Het was slechts een verzameling van verdedigingsmuren die waren gebouwd door de verschillende koninkrijken om zichzelf te beschermen tegen invallen van buitenaf.

chinese muur

Het was pas tijdens de Qin-dynastie (221-206 v.Chr.) dat de muur werd samengevoegd tot één groot bouwwerk. Keizer Qin Shi Huangdi gaf opdracht om de muren te verbinden en te versterken om de noordelijke grens van China te beschermen tegen invallen van de Mongolen en andere nomadische stammen. Het duurde meer dan tien jaar om de muur te bouwen en er waren naar schatting 300.000 arbeiders bij betrokken.

Tijdens de Ming-dynastie (1368-1644) werd de muur verder uitgebreid en versterkt met torens en bastions. Het werd toen een van de grootste militaire verdedigingswerken ter wereld. De muur strekte zich uit over meer dan 13.000 mijl en liep van de oostelijke kust van China tot de westelijke grens met het huidige Xinjiang. Het was een complex netwerk van muren, torens en bastions, met in totaal meer dan 25.000 wachttorens.

chinese muur

Betekenis van de Chinese Muur

De Chinese Muur heeft door de eeuwen heen vele invallen en invasies afgeweerd en is daarmee een symbool geworden van de Chinese weerbaarheid en trots. Het heeft ook een belangrijke culturele betekenis voor de Chinezen, die het beschouwen als een architectonisch wonder en een symbool van hun lange geschiedenis en rijke cultuur.

De Chinese Muur is ook een belangrijke toeristische attractie geworden, met jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in China en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

china

Tegenwoordig wordt de Chinese Muur beschouwd als een belangrijk cultureel erfgoed en symbool van China. Het inspireert nog steeds bewondering en respect voor de oude Chinese beschaving en trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan van over de hele wereld.

china

Conclusie

De Chinese Muur is een monumentaal bouwwerk dat China beschermt tegen indringers en een symbool van Chinese cultuur en geschiedenis is. 

Hier enkele aanbieders naar China

 • Reizen naar China met Sawadee

  Tijdens je rondreis door China zal je kennis maken met de uitgebreide geschiedenis van het land. Dit maakt dat China zeer aantrekkelijk is voor mensen die een rondreis willen maken.

  Anwb-reizen

  Ontdek onze Groeps-, Single- en Privé Rondreizen door China

 • Djoser.nl

  Tijdens onze rondreizen door China bezoek je o.a. Beijing, Xian, Chengdu, Yangshuo en Hongkong. China biedt van noord tot zuid een scala aan culturele en natuurlijke bezienswaardigheden.

 • Sawadee.nl

  Een gevarieerde en actieve vakantie door China biedt, naast imposante bouwwerken, mensenmassa’s en miljoenensteden, ook overweldigende natuur èn lekker eten. Per trein, bus, vliegtuig, fiets en te voet doorkruis je fascinerend China.

 • 333travel.nl

  China is een land van uitersten. Tijdens een vakantie naar China maak je kennis met een uniek volk met een imponerend keizerlijk verleden en diep gewortelde tradities.

Meer reisorganisaties voor Azië

Meer vakantie-ideeën voor Azië

(Visited 567 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon