Ga naar de inhoud

Verken de wonderen van de diepte: De beste plekken voor duikvakanties in Egypte

Introductie:
Egypte staat bekend om zijn prachtige koraalriffen, heldere wateren en diverse mariene ecosystemen, waardoor het een paradijs is voor duikliefhebbers. Met zijn uitgestrekte kustlijn langs de Rode Zee biedt Egypte talloze mogelijkheden voor onvergetelijke duikvakanties. In deze blog zullen we enkele van de beste plekken in Egypte verkennen voor duikavonturen, waar je kunt genieten van adembenemende onderwaterlandschappen en een overvloed aan kleurrijke zeedieren.

 1. Sharm-el-Sheikh:
  Sharm-el-Sheikh, gelegen aan de zuidelijke punt van het Sinaï-schiereiland, is een van de populairste duikbestemmingen in Egypte. Met zijn kristalheldere wateren, prachtige koraalriffen en een overvloed aan zeedieren, zoals tropische vissen, schildpadden en zelfs rifhaaien, is dit een paradijs voor duikers van alle niveaus.

 2. Dahab:
  Dahab, een charmant kustplaatsje aan de oostkust van het Sinaï-schiereiland, staat bekend om zijn ontspannen sfeer en spectaculaire duikplekken. Het wereldberoemde Blue Hole, een onderwatergrot met een diepte van meer dan 100 meter, is een must-see voor ervaren duikers. Daarnaast biedt Dahab prachtige koraalriffen, kleurrijke zeewaaierbossen en interessante wrakduiken.

 3. Marsa Alam:
  Marsa Alam, gelegen aan de zuidelijke kust van Egypte, is een opkomende duikbestemming die bekend staat om zijn ongerepte koraalriffen en ongerepte onderwaterlandschappen. Hier kun je genieten van een overvloed aan zeedieren, waaronder mantaroggen, dolfijnen, rifhaaien en zelfs zeldzame zeekoeien.

 4. Hurghada:
  Hurghada, een levendige badplaats aan de Rode Zee, is een populaire bestemming voor duikers vanwege zijn gevarieerde duikplekken en levendige onderwaterwereld. Of je nu een beginner bent die wil leren duiken of een ervaren duiker die op zoek is naar spannende wrakduiken, Hurghada biedt voor elk wat wils.

 5. Brothers Islands:
  De Brothers Islands, gelegen in het midden van de Rode Zee, staan bekend om hun spectaculaire duikmogelijkheden. Deze afgelegen eilanden bieden diepe wanden, kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeedieren, waaronder hamerhaaien, mantaroggen en grote scholen vis.

 6. Ras Mohammed National Park:
  Ras Mohammed National Park, gelegen aan het zuidelijke puntje van het Sinaï-schiereiland, is een beschermd marien reservaat dat wordt beschouwd als een van de beste duikplekken ter wereld.

 

Voor meer Egypte klik HIER

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon