Italië Vakantie ideeën

Het Comomeer blijft altijd trekken.

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  comomeer

  😎 Het Comomeer ligt op een hoogte van circa 200 meter in een idyllisch landschap

  en is met een diepte van 410 meter het diepste meer van Europa. De rivier de Adda voedt het meer. Vanuit de “noordelijke arm” stroomt de rivier het meer in om bij het zuidoostelijk gelegen plaatsje Lecco het Comomeer weer te verlaten. De noordelijke oevers zijn ruiger en minder toeristisch dan die in het zuidelijke gedeelte.

  Fameus zijn de mistnevels die vooral tijdens het najaar en de winter boven het meer hangen en het een sprookjesachtige aanblik geven.

  Tijdens de weekenden en vakanties trekken veel Milanezen en andere Noord-Italianen naar de mondaine oevers. In de zomer, tijdens het hoogseizoen, komen daar nog eens duizenden buitenlandse toeristen bij. Gelukkig is er plaats genoeg in de dorpen om al deze vakantiegangers onder te brengen.

  Enkele belangrijke toeristische plaatsen langs het meer zijn: Gravedona, Menaggio, Bellano, Varenna, Bellagio, Tremezzo, Colico, Lecco, Como en het deftige Cernobbio.

  😎 Midden in het meer ligt het Isola Comacina. Behoorlijk druk is het op dit kleine eilandje in het eerste weekend na 24 juni. Dan wordt er het jaarlijkse “Festa di San Giovanni” gevierd, met een processie, verlichte bootjes en nachtelijk vuurwerk.

  Er zijn diverse wandelingen rondom het meer te maken. Vanwege het hoogte verschil dient u wel rekening te houden met het nodige klimwerk. Uiteraard kunt u ook een boottochtje maken. Vanaf het donker groene water heeft u een prachtig uitzicht op de Alpen. Er zijn op verschillende plekken bootjes te huur en een veerdienst verbindt regelmatig alle plaatsen rond het meer.

  Hier enkele opties voor accommodaties

  Meer reisorganisaties voor Italië

  Meer vakantie-ideeën voor Italië

  Fiets-Fun fietsvakanties

  comomeer
  comomeer
  comomeer
  comomeer

 • (Visited 167 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress