Italië Vakantie ideeën

Het Comomeer blijft altijd trekken.

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  😎 Het Comomeer ligt op een hoogte van circa 200 meter in een idyllisch landschap

  en is met een diepte van 410 meter het diepste meer van Europa. De rivier de Adda voedt het meer. Vanuit de “noordelijke arm” stroomt de rivier het meer in om bij het zuidoostelijk gelegen plaatsje Lecco het Comomeer weer te verlaten. De noordelijke oevers zijn ruiger en minder toeristisch dan die in het zuidelijke gedeelte. Fameus zijn de mistnevels die vooral tijdens het najaar en de winter boven het meer hangen en het een sprookjesachtige aanblik geven. Tijdens de weekenden en vakanties trekken veel Milanezen en andere Noord-Italianen naar de mondaine oevers. In de zomer, tijdens het hoogseizoen, komen daar nog eens duizenden buitenlandse toeristen bij. Gelukkig is er plaats genoeg in de dorpen om al deze vakantiegangers onder te brengen. Enkele belangrijke toeristische plaatsen langs het meer zijn: Gravedona, Menaggio, Bellano, Varenna, Bellagio, Tremezzo, Colico, Lecco, Como en het deftige Cernobbio. 😎 Midden in het meer ligt het Isola Comacina. Behoorlijk druk is het op dit kleine eilandje in het eerste weekend na 24 juni. Dan wordt er het jaarlijkse “Festa di San Giovanni” gevierd, met een processie, verlichte bootjes en nachtelijk vuurwerk.

  Er zijn diverse wandelingen rondom het meer te maken. Vanwege het hoogte verschil dient u wel rekening te houden met het nodige klimwerk. Uiteraard kunt u ook een boottochtje maken. Vanaf het donker groene water heeft u een prachtig uitzicht op de Alpen. Er zijn op verschillende plekken bootjes te huur en een veerdienst verbindt regelmatig alle plaatsen rond het meer.

  Hier enkele opties voor accommodaties

  • Belvilla.nl

   Bij Belvilla vind je bijzondere vakantiewoningen in Italië voor iedere soort vakantie!

  • DeJongIntra.nl

   De Jong Intra Vakanties heeft het grootste aanbod autovakanties Italië met keuze uit zo’n 300 verschillende campings, hotels en vakantieparken!

  • Met TUI naar het Comomeer

   Hoge bergen, bloeiende cipressen, mondaine villa’s en een spectaculair uitzicht op een van de mooiste meren van Italië.

  • Pharosreizen.nl

   Wil jij het prachtige Italië op een bijzondere manier ontdekken? Kies dan voor een autovakantie in Italië van Pharos Reizen

  • Autovakantie met Kras

   Vanuit een luxe hotel van Kras bent u zo aan het schitterende meer.

  • Vakantiehuizen via Interhome

   Het wonderschone Comomeer is de parel onder de Italiaanse meren. Het landschap is adembenemend dankzij het diepblauwe water, de rijke en prachtige natuur en de indrukwekkende bergen.

  Meer reisorganisaties voor Italië

  Meer vakantie-ideeën voor Italië

  Fundadore Travels - Het andere Italië

  comomeer
  comomeer
  comomeer

 • (Visited 207 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress