Ga naar de inhoud

De Cliffs of Moher vormen een continue 8km rotswand van Doolin naar Liscannor.

Ierland, een land doordrenkt van mythen, legenden en ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid, heeft een schat aan prachtige bestemmingen te bieden. Een van de meest adembenemende juwelen van het land is ongetwijfeld de Cliffs of Moher. Deze majestueuze kustkliffen staan bekend om hun dramatische uitzichten, ruige kliffen en betoverende magie. Als je op zoek bent naar een plek die je hart zal veroveren en je geest zal verbazen, dan is een bezoek aan de Cliffs of Moher een absolute must.

De Locatie en Legende

De Cliffs of Moher zijn gelegen aan de westkust van Ierland, in het graafschap Clare. De kliffen strekken zich uit over een indrukwekkende lengte van ongeveer 14 kilometer langs de Atlantische kust en bereiken op sommige plaatsen een hoogte van meer dan 200 meter boven de zeespiegel. Deze majestueuze kliffen vormen een natuurlijke grens tussen land en zee, en bieden een adembenemend uitzicht over de oceaan en de Aran-eilanden in de verte.

Naast hun natuurlijke pracht, zijn de Cliffs of Moher ook doordrenkt van Ierse legenden en folklore. Volgens een oude Ierse legende, hebben de kliffen hun naam te danken aan een verliefd koppel: de reus Moher en de zeemeermin Cliona. Hun liefde was echter gedoemd, omdat het niet werd goedgekeurd door de goden van de zee en het land. Moher werd in steen veranderd en vormde de kliffen, terwijl Cliona in de golven verdween, en sindsdien zingt ze met haar betoverende stem en lokt ze zeilers naar de diepten van de oceaan. Deze romantische legende voegt een vleugje mysterie toe aan de buitengewone schoonheid van de kliffen.

De Adembenemende Uitzichten

De Cliffs of Moher staan bekend om hun indrukwekkende panoramische uitzichten die iedere bezoeker sprakeloos zullen maken. Vanaf de klifrand heb je een onbelemmerd uitzicht over de eindeloze uitgestrektheid van de Atlantische Oceaan. Op heldere dagen kun je zelfs de kust van Galway en de Maumturk-bergen in Connemara aan de overkant zien liggen.

Een van de meest iconische uitzichtpunten is O’Brien’s Tower, een 19e-eeuwse ronde stenen toren die hoog oprijst boven de kliffen. Deze toren biedt een spectaculair panoramisch uitzicht en is vernoemd naar Cornelius O’Brien, een lokale landeigenaar die de toren liet bouwen zodat bezoekers konden genieten van het adembenemende landschap.

Natuur en Biodiversiteit

De Cliffs of Moher zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een belangrijk toevluchtsoord voor zeldzame vogels en andere wilde dieren. De kliffen vormen een broedplaats voor duizenden zeevogels, waaronder papegaaiduikers, jan-van-genten, alken en zeekoeten. Het is een waar paradijs voor vogelliefhebbers en natuurfotografen.

Bovendien bieden de kliffen ook een thuis aan verschillende plantensoorten die goed gedijen in de zilte zeelucht en de onstabiele klifomstandigheden. Je vindt hier onder andere wilde bloemen, grassen en mossen, die een uniek ecosysteem creëren langs de rand van de klif.

Een Cultureel Erfgoed

Naast hun natuurlijke pracht zijn de Cliffs of Moher ook een belangrijk cultureel en toeristisch erfgoed voor Ierland. De kliffen zijn een van de meest bezochte bezienswaardigheden van het land en trekken jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld aan.

Daarnaast zijn de Cliffs of Moher te zien geweest in tal van films, tv-shows en documentaires, waardoor ze wereldwijd bekend zijn geworden als een iconisch Iers landschap.

Praktische informatie

De Cliffs of Moher zijn het hele jaar door geopend voor bezoekers en bieden verschillende faciliteiten, zoals bezoekerscentra, cafés en souvenirwinkels. Het gebied rond de kliffen is goed toegankelijk via wandelpaden en uitkijkpunten.

Als je van plan bent om de Cliffs of Moher te bezoeken, is het raadzaam om stevige schoenen te dragen en voorbereid te zijn op de Ierse weersomstandigheden, omdat het weer hier snel kan veranderen. Vergeet ook je camera niet, want je wilt deze adembenemende uitzichten zeker vastleggen!

Dus…

De Cliffs of Moher in Ierland zijn niet alleen een natuurlijk wonder, maar ook een plek vol geschiedenis, legendes en cultuur. Deze betoverende kliffen zijn een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar avontuur, inspiratie en een diepere verbinding met de wonderen van de natuur. Dus, als je ooit de kans krijgt om Ierland te bezoeken, zorg er dan voor dat je de Cliffs of Moher bovenaan je lijst met bestemmingen plaatst. Het zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn die je voor altijd zal koesteren.

 

Hier enkele reisorganisaties om uw reis naar Ierland te boeken.

Musement.com

Boek hier uw tickets voor musea, attracties en leuke activiteiten in Ierland.

Echtierland.nl

 • De rondreizen en vakanties van Echt Ierland met eigen vervoer zijn zorgvuldig samengesteld zodat je het onontdekte Ierland zal ervaren.
 • Prijsvrij.nl

  Toe aan een vakantie vol avontuur, gezelligheid en cultuur? Dan is een vakantie naar Ierland zeker iets voor jou!

 • Houseofbritain.nl

  Alles wat u zoekt in een vakantiebestemming, vindt u in Ierland: spectaculaire natuur, pittoreske dorpjes, vriendelijke mensen, heerlijk eten, een indrukwekkende historie en een levendige cultuur

 • BBItravel.nl

  Laat ons u meenemen naar alle windstreken van Ierland, zodat u van dit prachtige groene eiland gaat houden net zoals wij dat doe

 • Meer Ierland klik HIER.

Meer reisorganisaties voor Ierland

Meer vakantie-ideeën voor Ierland

(Visited 540 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon