Italië Vakantie ideeën

Cinque Terre schilderachtige en rotsige kuststrook.

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  Vakantie in Italië
  Riomaggiore😎 De Cinque Terre is een schilderachtige, rotsige kuststrook van 15 km die zich uitstrekt tussen Levanto en La Spezia aan de Riviera di Levante. De naam verwijst naar 5 dorpjes die zich op een spectaculaire manier als het ware vastklampen aan de steile, hoge kliffen. Het omvat de dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Tenminste gezien vanuit Levanto richting La Spezia. De dorpen zijn behalve door hun fantastische ligging vooral bekend vanwege de authentieke sfeer, de wijnen en het zeebanket.

  Neem een retourtje naar Riomaggiore vanuit Levanto. Het spoor loopt vlak langs de kust over duizelingwekkende hoogtes en door ontelbare tunnels. Je hebt vanuit de trein een spectaculair uitzicht over de kliffen, de kust en de wijngaarden.

  Een ontzettend mooi, veelzijdig en niet te missen gebied. Gebruik de lunch in één van de dorpjes, geniet van het uitzicht op zee, van de wijn en een gransole, een spinkrab, en maak vervolgens een klein wandelingetje ter bevordering van de spijsvertering….La dolce vita!!

  Hier enkele reisorganisaties met mooie reizen naar deze streek.

  DeJongIntra.nl

  Levanto is een gezellige kustplaats vlakbij La Spezia in Ligurië en ligt op slechts 5 minuten per trein van de beroemde Cinque Terre. Cinque Terre bestaat uit 5 pittoreske en kleurrijke dorpen: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en het meest bekende Riomaggiore en is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Italissima.nl

  Wie op vakantie naar La Bella Italia gaat, kiest voor een land met een enorm, misschien wel niet te evenaren aanbod aan cultuur, historie, gastronomie en mode. Boek hier je Italiaanse agriturismo.

  TUI.nl

  Tijdens een vakantie in Cinque Terre kun je per trein of te voet langs Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore reizen.

  Djoser.nl

  Dit schitterende wandelgebied met zijn vele wijnterrassen verken je via een van de mooiste kust wandelpaden van Europa.

  meer vakantie-ideeën voor Italië

  meer reisorganisaties voor Italië

  cinque_terre

  cinque_terre

  cinque_terre

  cinque_terre

  (Visited 336 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress