Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

chad baori

😎 Chand Baori is misschien wel een van de meest bekende en meest spectaculaire trap-putten

gelegen in het dorp Abhaneri, Jaipur, Rajasthan, India.

Trapputten zijn putten of vijvers waarin het water kan worden bereikt via een reeks trappen. De putten of vijvers, die ook wel baori worden genoemd. kunnen worden afgedekt en zijn vaak van architectonische betekenis. Trapputten komen alleen in India en Pakistan voor.

De enorme waterput in Abhaneri is in de 8e en 9e eeuw gebouwd door koning Chandra van de Nikumbha dynastie om iets te doen aan de waterschaarste in Rajasthan, waar het 9 van de 12 maanden niet regent. Het droge klimaat dwong de lokale bevolking om zeer diep te graven voor een betrouwbare watervoorziening.

De vierkante put bestaat uit 13 verdiepingen en het water is via 3500 traptreden te bereiken. Via zeer kundig aangelegde geometrische trappen is het water, dat ongeveer 20 meter dieper ligt, altijd vanaf 3 zijden te bereiken.

Chand Baori had niet alleen een functionele-, maar ook een religieuze- en sociale functie: de put werd namelijk niet alleen gebruikt als waterreservoir in droge dagen, maar was tevens een ontmoetingsplaats voor de inwoners waar ze koelte en vertier zochten en voor een ritueel bad vóór het bezoek aan de door Chandra gebouwde “Harshat Mata” Tempel die er naast ligt.

De waterput wordt tegenwoordig niet langer gebruikt, maar de buitengewoon mooie architectuur is reden genoeg om Chand Baori te bezoeken.

Hier enkele aanbieders van India reizen

 • Sawadee.nl

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Rajasthan maken we een bezoek aan de kleurrijkste deelstaat van India. Het is bezaaid met forten en paleizen en roept herinneringen op aan de sprookjes van Duizend-en-één-nacht.

 • FOX Verre Reizen van ANWB India

  Groepsrondreizen naar India
  Ontdek tijdens een rondreis in India de Taj Mahal, de heilige stad Varanasi en maak een boottocht over rivier de Ganges.

 • Riksja India

  Je eigen individuele rondreis door India boek je bij Riksja India. Onze reisspecialisten helpen je graag.

 • SNP Natuurreizen in India

  Gevarieerde wildparken, theeplantages, uitgestrekte woestijnen en palmstranden vormen het decor tijdens uw reis door India.

Meer reisorganisaties voor Azië

Meer vakantie-ideeën voor Azië

raijastan India

india

(Visited 399 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *