Meteen naar de inhoud

chad baori

😎 Chand Baori is misschien wel een van de meest bekende en meest spectaculaire trap-putten

gelegen in het dorp Abhaneri, Jaipur, Rajasthan, India.

Trapputten zijn putten of vijvers waarin het water kan worden bereikt via een reeks trappen. De putten of vijvers, die ook wel baori worden genoemd. kunnen worden afgedekt en zijn vaak van architectonische betekenis. Trapputten komen alleen in India en Pakistan voor.

De enorme waterput in Abhaneri is in de 8e en 9e eeuw gebouwd door koning Chandra van de Nikumbha dynastie om iets te doen aan de waterschaarste in Rajasthan, waar het 9 van de 12 maanden niet regent. Het droge klimaat dwong de lokale bevolking om zeer diep te graven voor een betrouwbare watervoorziening.

De vierkante put bestaat uit 13 verdiepingen en het water is via 3500 traptreden te bereiken. Via zeer kundig aangelegde geometrische trappen is het water, dat ongeveer 20 meter dieper ligt, altijd vanaf 3 zijden te bereiken.

Chand Baori had niet alleen een functionele-, maar ook een religieuze- en sociale functie: de put werd namelijk niet alleen gebruikt als waterreservoir in droge dagen, maar was tevens een ontmoetingsplaats voor de inwoners waar ze koelte en vertier zochten en voor een ritueel bad vóór het bezoek aan de door Chandra gebouwde “Harshat Mata” Tempel die er naast ligt.

De waterput wordt tegenwoordig niet langer gebruikt, maar de buitengewoon mooie architectuur is reden genoeg om Chand Baori te bezoeken.

 

 

 

Hier enkele aanbieders van India reizen

 • Sawadee.nl

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Rajasthan maken we een bezoek aan de kleurrijkste deelstaat van India. Het is bezaaid met forten en paleizen en roept herinneringen op aan de sprookjes van Duizend-en-één-nacht.

 • Anwb reizen

  Ontdek de hoogtepunten voor op je wensenlijst: de Taj Mahal die tot de zeven wereldwonderen behoort, de Virupaksha en Vittala-tempel in Hampi, de heilige stad Varanasi langs de Ganges en de brede zandstranden van Goa. 

 • Riksja India

  India is het land van extreme contrasten: van totale chaos in de steden tot mystieke natuur, betoverende tempelcomplexen en vriendelijke olifanten.

 • Djoser.nl

  Tijdens de rondreizen door Noord-India bezoek je steden als Delhi, Jaipur en Varanasi. Kolkata en Mumbai zijn een bestemming op zich en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Meer reisorganisaties voor Azië

Meer vakantie-ideeën voor Azië

 

o.

raijastan India
india
(Visited 530 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *