Ga naar de inhoud

chad baori

😎 Chand Baori is misschien wel een van de meest bekende en meest spectaculaire trap-putten

Chand Baori is een prachtige trap-put in het dorp Abhaneri in de Indiase deelstaat Rajasthan. Het is een van de meest bekende en meest spectaculaire trap-putten ter wereld en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Een trap-put is een uniek concept in India en werd gebruikt om water op te slaan in droge gebieden. Het is een ondergrondse structuur met trappen die leiden naar het water. Chand Baori heeft maar liefst 3500 traptreden en is meer dan 30 meter diep.

Chand Baori werd gebouwd in de 9e eeuw en is een van de oudste trap-putten in India. Het is een indrukwekkend staaltje architectuur en engineering, waarbij elke trap is ontworpen om het waterpeil te bereiken. Het is ook een van de grootste trap-putten in India en kan meer dan 20.000 liter water bevatten.

Een bezoek aan Chand Baori is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt door een fascinerend stukje geschiedenis. Het is een unieke plek waar je kunt genieten van prachtige architectuur en engineering, en je kunt je verwonderen over de oude technologieën die werden gebruikt om deze structuur te bouwen.

Naast de trap-put zelf biedt het dorp Abhaneri ook tal van andere bezienswaardigheden, zoals de Harshat Mata-tempel en de ruïnes van het paleis van de Kachwaha-dynastie. Het is een prachtige plek om te verkennen en te genieten van de rijke geschiedenis en cultuur van India.

Chand Baori is een van de meest spectaculaire trap-putten ter wereld en is een must-visit bestemming voor elke reiziger die op zoek is naar unieke architectuur en engineering. Het is een prachtige plek om te verkennen en te genieten van de rijke geschiedenis en cultuur van India.

 

raijastan India
india

Hier enkele aanbieders van India reizen

 • Sawadee.nl

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Rajasthan maken we een bezoek aan de kleurrijkste deelstaat van India. Het is bezaaid met forten en paleizen en roept herinneringen op aan de sprookjes van Duizend-en-één-nacht.

 • Anwb reizen

  Ontdek de hoogtepunten voor op je wensenlijst: de Taj Mahal die tot de zeven wereldwonderen behoort, de Virupaksha en Vittala-tempel in Hampi, de heilige stad Varanasi langs de Ganges en de brede zandstranden van Goa. 

 • Riksja India

  India is het land van extreme contrasten: van totale chaos in de steden tot mystieke natuur, betoverende tempelcomplexen en vriendelijke olifanten.

 • Djoser.nl

  Tijdens de rondreizen door Noord-India bezoek je steden als Delhi, Jaipur en Varanasi. Kolkata en Mumbai zijn een bestemming op zich en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Meer reisorganisaties voor Azië

Meer vakantie-ideeën voor Azië

 

o.

(Visited 692 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon