Stedentrips Tsjechië Vakantie ideeën

Český Krumlov aan de rivier Vltava in Tsjechië.

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  ceský krumlov

  😎 Český Krumlov is een prachtige stad gelegen aan de kronkelende rivier Vltava

  in Zuid-Bohemen in Tsjechië. Het ruim dertienduizend inwoners tellende stadje is een belangrijke toeristische bestemming binnen de Tsjechische Republiek. Český Krumlov ligt op ruim twee uur rijden van de hoofdstad Praag en op ruim een half uur rijden van de populaire skiresorts aan het Lipnomeer. Het middeleeuwse plaatsje werd gesticht in de 13e eeuw.
  Český Krumlov wordt in Tsjechië gezien als de op één na belangrijkste toeristische bestemming na Praag. De gehele binnenstad staat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
  Bezoek Krumlov het kasteel, met de bijbehorende Mantelbrug, waar een drietal families hun stempel op gedrukt hebben tot vlak na de Tweede Wereldoorlog.

  Český Krumlov
  Tegenwoordig is het een goed geconserveerde stad waar gotische, renaissance en Barokelementen een fraai geheel vormen. Český Krumlov wordt in Tsjechië gezien als de op één na belangrijkste toeristische bestemming na Praag. De gehele binnenstad staat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Mocht je Český Krumlov overigens in de wintermaanden gaan bezoeken houd er dan rekening mee dat de meeste musea (inclusief het kasteel) gesloten zijn in het winterseizoen.

  In de straten van Český Krumlov vind je relatief veel winkeltjes. Geen grote etalages en neonreclame zoals in de gemiddelde winkelstraat in andere steden, maar gewone panden die omgetoverd zijn tot winkels. Als de winkels open zijn zie je een deel van de waren uitgestald aan de deuren. Zodra het sluitingstijd is verdwijnt bijna alles weer zodat het straatbeeld van Český Krumlov niet verstoord wordt door handelswaren. De meeste winkels zijn gericht op het verkopen van souvenirs. Sommige winkels bieden het soort meuk aan wat je op veel plekken ziet zoals beschilderde borden, posters, bedrukte t-shirts en meer spullen waar je waarschijnlijk teveel voor betaalt. In Český Krumlov kun je echter ook mooie souvenirs kopen zoals houten marionetten, fraaie schilderijen en het beroemde Boheemse glaswerk en kristal. Ook houten speelgoed vind gretig aftrek in Český Krumlov tegen prijzen die op ongeveer een derde liggen van wat je in Nederland betaalt.

  Český Krumlov
  Uitzicht op de stad

  Er zijn een aantal plekken die een fraai uitzicht bieden op de stad of een stukje van de stad. Vanaf de Mantelbrug heb je al een fraai uitzicht op de stad. Als je echter iets verder doorloopt dan heb je een uitzichtspunt waarbij je zowel de stad als de Mantelbrug zelf kunt zien. Vanaf de brug voor de Mantelbrug kijk je mooi uit over de Vltava rivier, het Krumlovkasteel en de slottoren. Het derde plekje dat aan te raden is vanwege het mooie uitzicht is het tuintje bij het Streekmuseum. Wie de Sint Vituskerk van buiten vast wil leggen die kan het beste eventjes naar de zuidoever van de Vltava gaan. Ter hoogte van Hotel Gold kun je de gotische kerk goed op de gevoelige plaat vastleggen.

  Hieronder enkele opties voor Zuid-Bohemen

  Meer vakantie-ideeën voor Tsjechië
  Meer reisorganisaties voor Tsjechië

  /td>

  cesky

  cesky

  cesky

  cesky

 • (Visited 490 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress