Meteen naar de inhoud
cape breton

😎 Cape Breton in Noord-Amerika is voor een vijfde natuurreservaat.

In de 18de en 19de eeuw kwamen vissers en kolonisten van Frankrijk en Schotland naar het eiland Cape Breton voor de kust van Nova Scotia, dat destijds bewoond werd door Micmac-Indianen. De kolonisten vonden hier rijke visgronden, productieve wouden en kans op een beter leven. Nu lokt het eiland toeristen met zijn wilde natuurschoon en zijn mix van Franse indiaanse en Keltische cultuur. Een vijfde van Cape Breton is natuurreservaat, met 25 wandelroutes en de Cabot trail een 300 km lange rondweg. Je hoort sommige mensen zeggen:”Ik heb de Rockies gezien en de Andes, de Alpen en de Schotse Hooglanden maar in natuurschoon overtreft Cape Breton ze allemaal”. De culturele mix betekent dat u in het winkeltje van Gaelic Collige in St.Anns een Clan-tartan kunt kopen en vervolgens door het Fransen gestichte fort Louisbourg aan de oostkust kunt bezoeken. In 1745 gaf het garnizoen zich hier pas over na een beleg van 48 dagen door de kolonisten uit Engeland en de Britse vloot.

Hier enkele tips om uw reis naar Noord-Amerika te boeken.

 • Riksja Family Canada

  Ontdek samen besneeuwde bergtoppen, gletsjer meren en bruine beren. West Canada, dé stoere familie bestemming maar ook een veilig westers land met een uitstekend wegennet, behapbare reisafstanden en comfortabele overnachtingen.

 • Anwb reizen

   Ontdek wat je kunt zien en doen: bezoek de Niagara Watervallen, neem de overtocht naar Vancouver Island vol Britse invloeden en maak een boottocht door de Inside Passage waar je walvissen spot. Boek een groepsreis of een privé rondreis en laat je verrassen door de Canadese cultuur.

 • 333Travel

  Op het schiereiland ligt het gelijknamige Cape Breton Highlands National Park, een beschermd gebied met onbedorven natuur, ruige kustlijnen en naaldbossen waar je o.a. elanden, beren en zeearenden kunt spotten. In het park kun je prachtig wandelen, kamperen, peddelen op heldere meren en voor de avonturiers kamperen onder een weergaloze sterrenhemel.

 • Camper huren Canada

  Wist u dat het prachtige Canada bijna net zo groot is als heel Europa? Hierdoor is Canada het land bij uitstek om een camper te huren. Een goede camper huren in Canada via WorldWide Campers is dan ook geen overbodige luxe

Meer reisorganisaties voor Amerika

Meer vakantie-ideeën voor Noord-Amerika

cape breton
cape breton
cape breton
(Visited 182 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *