.Reisverhalen: Vandaag naar...... Op vakantie Noord-Amerika

Cape Breton schateiland van Nova Scotia

 • Zoek uw bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  cape breton

  😎 Cape Breton in Noord-Amerika is voor een vijfde natuurreservaat.

  In de 18de en 19de eeuw kwamen vissers en kolonisten van Frankrijk en Schotland naar het eiland Cape Breton voor de kust van Nova Scotia, dat destijds bewoond werd door Micmac-Indianen.
  De kolonisten vonden hier rijke visgronden, productieve wouden en kans op een beter leven. Nu lokt het eiland toeristen met zijn wilde natuurschoon en zijn mix van Franse indiaanse en Keltische cultuur.

  Een vijfde van Cape Breton is natuurreservaat, met 25 wandelroutes en de Cabot trail een 300 km lange rondweg. Je hoort sommige mensen zeggen:”Ik heb de Rockies gezien en de Andes, de Alpen en de Schotse Hooglanden maar in natuurschoon overtreft Cape Breton ze allemaal”.

  De culturele mix betekent dat u in het winkeltje van Gaelic Collige in St.Anns een Clan-tartan kunt kopen en vervolgens door het Fransen gestichte fort Louisbourg aan de oostkust kunt bezoeken. In 1745 gaf het garnizoen zich hier pas over na een beleg van 48 dagen door de kolonisten uit Engeland en de Britse vloot.

  Hier enkel tips voor Noord-Amerika

  • Fly & Drive Noord-Amerika
  • Camperreis Halifax
   Droomt u al jaren van een rondreis door Canada? Het is tijd dat deze droom werkelijkheid wordt, Halifax campervakanties zijn bij World Ticket Center namelijk zeer aantrekkelijk geprijsd. Halifax is de hoofdstad van de Canadese provincie Nova Scotia. Het vaste land is een bijzonder schiereiland omringd door de Atlantische Oceaan, u geniet hier van een prachtig uitzicht. Reis met uw Halifax camper langs de Cabot Trail, dit is een van de mooiste routes van Noord-Amerika, waar u wordt omringd door een schitterend landschap. Bezienswaardigheden als Cape Breton Highlands, Margaree River en Pleasant Bay mag u op deze route niet overslaan.

  cape breton

  cape breton

  cape breton

  cape breton

  cape breton

 • (advertentie)
  (Visited 62 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress