Meteen naar de inhoud

Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

bourtange

😎 Het huidige Bourtange is gebaseerd op tekeningen van de vesting van 1742

en geeft een compleet beeld van hoe de vestingstad er toen bij moet hebben gelegen. De vestingstad is nog steeds bewoond. Gebouwen die eerder een militaire functie hadden herbergen nu een informatiecentrum, horeca en musea. Een uniek dagje uit te midden van herstelde verdedigingswallen, grachten en oude kanonnen. Heden en verleden komen samen in Bourtange!

In de vesting vindt u verschillende musea waar u uitgebreide informatie over de geschiedenis van de vesting kunt vinden.Bezoek de oude barakken, de kapiteinswoning en de synagoge.

Aan het Marktplein en in de omliggende straatjes vindt u de gezellige winkeltjes, een kaarsenmakerij en de twee restaurants van de vesting. Op het kroonwerk ligt vestingboerderij “De Sikkepit”.

Het gehele jaar door zijn er tal van activiteiten in de vesting, van diverse markten tot realistisch nagespeelde veldslagen. De zondagmiddag staat telkens in het teken van het afschieten van een oud kanon.
Klik HIER voor het overzicht van de evenementen

Hier enkele aanbieders in Groningen.

  • Belvilla
    Boek een vakantiehuis in Groningen en geniet van een ontspannen verblijf in een schitterende omgeving!
  • Heerlijkehuisjes.nl
    Huur een geschikt vakantiehuis bij een particuliere eigenaar in Groningen of kies ervoor om een vakantiehuis op een vakantiepark in Groningen te huren.

    Vakantieparken in Nederland

fort Bourtange
fort Bourtange
ophaalbrug
Ophaalbrug Bourtange
Bourtange
Bourtange in 1742
(Visited 646 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.