Hongarije Reisverhalen Stedentrips

Boedapest een stad in tweeën gedeeld door de Donau

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  boedapest

  😎 Boedapest is de hoofdstad van Hongarije.

  De stad is het economisch en cultureel centrum van het land. Boedapest is een samensmelting van de twee steden Buda en Pest. Deze twee stadsdelen liggen ieder aan een zijde van rivier de Donau. In twee eeuwen tijd is Boedapest uitgegroeid van een vijftigduizend inwoners tellende stad naar een metropool waar bijna twee miljoen inwoners leven. Met ruim 4 miljoen bezoekers per jaar is Boedapest veruit de belangrijkste toeristische bestemming in Hongarije. Het kan zich wat betreft bezoek meten met Amsterdam , Los Angeles en Moskou. Boedapest trekt zelfs meer bezoekers dan Praag, Berlijn en Wenen .

  Het uiterlijk van Boedapest wordt door een aantal factoren bepaald zoals de Donau. Deze rivier zorgt ervoor dat je er vanuit meerdere plekken in de stad sprake is van een prachtige panoramisch beeld. Het centrum van stadsdeel Pest bestaat vooral brede straten, veel statige gebouwen en redelijk wat autovrije gebieden. Stadsdeel Buda is het rustigste deel van de stad. Hier domineert de Burchtwijk het beeld van de stad. Iets zuidelijker ligt de Gellértheuvel, dat behalve een populaire toeristische attractie ook een leuke uitdaging biedt voor wandelaars. Wie naar de top van de heuvel wil lopen moet bijna driehonderd hoogtemeters overbruggen.

  Boedapest is een allemansvriend, die veel soorten toeristen aan zal spreken. Boedapest heeft een aantal aantrekkelijk musea, wat de liefhebbers van kunst en geschiedenis aan zal spreken. Op cultureel vlak heeft Boedapest de Staatsopera, een levendig uitgaansleven, diverse theaters en vooral in de zomermaanden een aantal evenementen die de moeite waard zijn. Winkelliefhebbers kunnen los gaan in winkelstraten zoals Vaci utca en Fashion Street en wie van lekker eten houdt die kan in Boedapest genieten van zowel de Hongaarse keuken alsmede een groot aantal internationale keukens. Voor spa-liefhebbers heeft Boedapest misschien wel de beste badhuizen van Europa. Een stedentrip Boedapest is zeker de moeite waard.

  Hier enkele aanbieders voor Boedapest.

  stadspas Boedapest
  Maak gebruik van de DAGPAS voor vele extra opties.


  boedapest  boedapest

  boedapest

  boedapest

 • (Visited 278 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress