Meteen naar de inhoud
boedapest

😎 Boedapest is de hoofdstad van Hongarije.

De stad is het economisch en cultureel centrum van het land. Boedapest is een samensmelting van de twee steden Buda en Pest. Deze twee stadsdelen liggen ieder aan een zijde van rivier de Donau. In twee eeuwen tijd is Boedapest uitgegroeid van een vijftigduizend inwoners tellende stad naar een metropool waar bijna twee miljoen inwoners leven. Met ruim 4 miljoen bezoekers per jaar is Boedapest veruit de belangrijkste toeristische bestemming in Hongarije. Het kan zich wat betreft bezoek meten met Amsterdam, Los Angeles en Moskou. Boedapest trekt zelfs meer bezoekers dan Praag, Berlijn en Wenen. Het uiterlijk van Boedapest wordt door een aantal factoren bepaald zoals de Donau. Deze rivier zorgt ervoor dat je er vanuit meerdere plekken in de stad sprake is van een prachtige panoramisch beeld. Het centrum van stadsdeel Pest bestaat vooral brede straten, veel statige gebouwen en redelijk wat autovrije gebieden. Stadsdeel Buda is het rustigste deel van de stad. Hier domineert de Burchtwijk het beeld van de stad. Iets zuidelijker ligt de Gellértheuvel, dat behalve een populaire toeristische attractie ook een leuke uitdaging biedt voor wandelaars. Wie naar de top van de heuvel wil lopen moet bijna driehonderd hoogtemeters overbruggen. Boedapest is een allemansvriend, die veel soorten toeristen aan zal spreken. Boedapest heeft een aantal aantrekkelijk musea, wat de liefhebbers van kunst en geschiedenis aan zal spreken. Op cultureel vlak heeft Boedapest de Staatsopera, een levendig uitgaansleven, diverse theaters en vooral in de zomermaanden een aantal evenementen die de moeite waard zijn. Winkelliefhebbers kunnen los gaan in winkelstraten zoals Vaci utca en Fashion Street en wie van lekker eten houdt die kan in Boedapest genieten van zowel de Hongaarse keuken alsmede een groot aantal internationale keukens. Voor spa-liefhebbers heeft Boedapest misschien wel de beste badhuizen van Europa. Een stedentrip Boedapest is zeker de moeite waard.

Hier enkele aanbieders voor een stedentrip naar Boedapest.

 • deJongIntra.nl

  Reis naar de historische parel aan de Donau en geniet van een verzorgde stedentrip naar Boedapest met het vliegtuig of met eigen vervoer.

 • TUI.nl

  Een goedkope vakantie Boedapest boek je eenvoudig en snel op TUI.nl

 • Campings Hongarije

  Hongarije is een prachtig land voor een lange kampeervakantie. Naast een heerlijk klimaat zijn hier tal van bezienswaardigheden. Zo kunt u vanaf onze campings in Hongarije bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het bruisende Boedapest.

 • Oad.nl

  Voordelige vliegtickets Boedapest

  Goedkope vliegtickets Boedapest bij WTC.nl – World Ticket Center

 • GuideandGo

  26 activiteiten in Boedapest, dinercruises, wandeltochten, kroegentochten. Hier kunt u vast boeken.

Meer reisorganisaties voor Hongarije.

Meer stedentrips.

(Visited 912 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon