.Reisverhalen: Vandaag naar...... Griekenland

Blue Caves op Zakynthos

 • Zoek uw bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  blue caves zakynthos

  😎 De Blue Caves op Zakynthos zijn een toeristische trekpleister aan de noordoostkust van het Griekse eiland.

  Het azuurblauwe water en de grotten zijn een bezienswaardigheid en worden vaak gecombineerd met een boottochtje naar het scheepswrak in de baai van Navagio. Je kunt ook zelf een bootje huren in bijvoorbeeld de haven van Agios Nikolaos en naar de Blue Caves varen.

  In het hoogseizoen, de maanden juli en augustus, kan het erg druk zijn bij de Blue Caves. Zoals al gezegd combineren veel excursies de Blue Caves met Shipwreck beach. De kans dat meerdere boten hier tegelijkertijd voor anker gaan is groot. Vergeet je snorkelset niet en je GoPro als je die hebt. De kleinere boten varen dichter langs de Blue Caves en er soms zelfs een stukje in. Het is mooi om te zien, maar het zwemmen en snorkelen is hier het leukste.

  De Blue Caves danken hun naam aan de heldere, soms felle, kleur blauw van het zeewater. In de grotten kleuren lichte stenen, maar ook snorkelaars en zwemmers lichtblauw. Het kraakheldere zeewater lijkt soms maar een meter diep, maar kan in de realiteit meerdere meters bedragen.

  In 1897 werden de Blue Caves ontdekt door de heer Antonio Komouto. Ze zijn alleen bereikbaar over het water. Vanuit Agios Nikolaos, maar ook bij vuurtoren van kaap Skinari vertrekken kleine bootjes naar de grotten. De vaartijd naar de Blue Caves is hiervandaan het kortste en bovendien zijn de prijzen voor de excursie hier het laagste. Je kunt ook met een snelle boot, of een grotere, naar shipwreck beach.

  Hier enkele top accommodaties op Zakynthos

  Eilandhoppenopmaat..nl naar Zakynthos
  Booking.com
  Eliza was here Waar iedereen rechtsaf slaat gaat Eliza linksaf.

  blue cave

  blue cave

  blue cave

  blue cave

  blue cave

  blue cave

 • (advertentie)
  (Visited 257 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress