Ga naar de inhoud
malta

😎 De Blauwe Grotten (Taħt il-Ħnejja) liggen in het zuiden van Malta,

vlakbij het plaatsje Wied iz-Zurrieq, dat iets ten zuiden van Zurrieq ligt. De grotten zijn een natuurlijke rotsformatie. Door de stroming en golfslag in de zee, is er een deel van het zandsteen in de zeewater opgelost of uit de kliffen weggesleten, waardoor een zevental grotten is ontstaan. Doordat de bodem van de grotten een witte zandachtige kleur heeft, wordt het zonlicht erop weerkaatst. Het licht wordt gebroken in verschillende kleuren. Water absorbeert echter de meeste van die kleuren (rood en geel), maar geen blauw. Daardoor ontstaat een blauwe gloed. Dit geeft een betoverend effect in de grotten die voor de rest natuurlijk vrij donker zijn. Door de hoek waaronder het zonlicht in de grotten schijnt, is het effect voor tussen 09:00uur en 13:00uur het mooist en rond 11:00uur optimaal. Het diepste punt van de Blue Grotto ligt op 26 meter diepte en wordt de Bell Tower Cavern (klokkentorengrot) genoemd.

Hier enkele vakantie-ideeën voor Malta

<

Anwb-reizen

Krijg een goede indruk van de mogelijkheden voor je vakantie naar Malta. 

&OlivesTravel

Bij Malta denk je misschien al snel aan een zonvakantie, maar de rijke geschiedenis van Malta mag zeker niet onderschat worden.

Vakantie- Discounter.nl

Ben jij op zoek naar een zonnige vakantie? Ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië vind je de archipel Malta. Door haar mediterrane klimaat kun je hier van april tot oktober genieten van zonnig weer.

TUI.nl

Klein van formaat, groots in beleving! Dat is een vakantie op Malta in een notendop. In enkele dagen kun je makkelijk dit paradijselijke eiland in de Middellandse Zee verkennen.

Eliza was here

Malta is misschien wel het beste bekend als een zon, zee, strand vakantiebestemming. Hoewel er aan alle drie geen gebrek is, heeft dit Maltese eiland nog veel meer te bieden. lees meer…….

de Jong Intra

Malta is een kleine, maar zeer interessante en diverse archipel in de Middellandse Zee en perfect voor een zonvakantie.

Meer vakantie-ideeën voor Malta

Meer reisorganisaties voor Malta

(Visited 1.155 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon