Malta Vakantie ideeën

De Blauwe grotten van Malta

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  malta

  😎 De Blauwe Grotten (Taħt il-Ħnejja) liggen in het zuiden van Malta,

  vlakbij het plaatsje Wied iz-Zurrieq, dat iets ten zuiden van Zurrieq ligt. De grotten zijn een natuurlijke rotsformatie. Door de stroming en golfslag in de zee, is er een deel van het zandsteen in de zeewater opgelost of uit de kliffen weggesleten, waardoor een zevental grotten is ontstaan. Doordat de bodem van de grotten een witte zandachtige kleur heeft, wordt het zonlicht erop weerkaatst. Het licht wordt gebroken in verschillende kleuren. Water absorbeert echter de meeste van die kleuren (rood en geel), maar geen blauw. Daardoor ontstaat een blauwe gloed. Dit geeft een betoverend effect in de grotten die voor de rest natuurlijk vrij donker zijn. Door de hoek waaronder het zonlicht in de grotten schijnt, is het effect voor tussen 09:00uur en 13:00uur het mooist en rond 11:00uur optimaal. Het diepste punt van de Blue Grotto ligt op 26 meter diepte en wordt de Bell Tower Cavern (klokkentorengrot) genoemd.

  Hier enkele vakantie-ideeën voor Malta

  <

  ACSIreizen.nl

  Rondreis Sicilië en Malta.
  U ziet de hoogtepunten van Malta, waaronder de hoofdstad Valletta met zijn schitterende kathedraal, de vroegere middeleeuwse hoofdstad Mdina, een boottocht naar Blue Grotto en u verblijft in een comfortabel hotel aan de flaneerboulevard van Sliema.

  Isropa: de Malta specialist!

  In deze Britse kolonie is veel te ontdekken.

  Vakantie- Discounter.nl

  Ben jij op zoek naar een zonnige vakantie? Ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië vind je de archipel Malta. Door haar mediterrane klimaat kun je hier van april tot oktober genieten van zonnig weer.

  TUI.nl

  Klein van formaat, groots in beleving! Dat is een vakantie op Malta in een notendop. In enkele dagen kun je makkelijk dit paradijselijke eiland in de Middellandse Zee verkennen.
  Booking.com

  Eliza was here

  Malta is misschien wel het beste bekend als een zon, zee, strand vakantiebestemming. Hoewel er aan alle drie geen gebrek is, heeft dit Maltese eiland nog veel meer te bieden. lees meer…….

  Prijsvrij.nl

  Voor een combinatie van lekker weer, een gezellig uitgaansleven en schitterende eilanden is een vakantie Malta een goede keuze! Ook de prachtige onderwaterwereld mag je niet missen.

  Meer vakantie-ideeën voor Malta

  reisorganisaties voor Malta

   

  malta

  malta grotten

  (Visited 410 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress